IT & C

America, in goana dupa lapte crud

Convinsi de proprietatie curative ale laptelui nepasteurizat, americanii il comercializeaza pe furis, ca pe un drog.

Laptele crud este la mare cautare in SUA, desi autoritatile sanitare americane avertizeaza ca acesta poate provoca intoxicatii alimentare si transmite diverse boli, precum listerioza sau salmoneloza, relateaza AFP.

Consumatorii de lapte nepasteurizat, interzis in unele state americane, recurg la livrari anonime si la intalniri pe ascuns cu producatorii pentru a face rost de mult-doritul aliment, despre care spun ca vindeca astmul si autismul.

„Este o nebunie. Ne simtim ca traficantii de stupefiante “, marturiseste Marta, o tanara de 29 de ani din Virginia. Ea cumpara laptele de la o ferma Amish din statul Pennsylvania si plateste - la fel ca si alte sute de mii de americani - aproximativ 20 de dolari pe galon (3,8 litri). Marta a fost alergica la produsele din lapte si a suferit de colita (o inflamatie a intestinului gros), insa de cand bea lapte crud sustine ca se simte mai bine.

Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) sfatuieste populatia sa nu consume lapte crud, considerat „vinovat“ pentru cele peste zece cazuri de intoxicatie alimentara inregistrate intre anii 2005 si 2006, dar recomanda, in schimb, laptele pasteurizat. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele