IT & C

Amenintarile asupra securitatii cresc cheltuielile pentru IT

Potrivit studiului realizat de Forrester Research, amenintarea unor atacuri teroriste duce la o cerere foarte mare de servicii de securitate, si nu numai, din partea marilor companii.

Nevoia de a fi pregatit pentru un atac terorist a avut ca rezultat acordarea prioritatii maxime planurilor de securitate si cresterea bugetelor pentru acest sector. Forrester este de parare ca acest lucru cauzeaza o criza de specialisti pe piata, ceea ce va determina tot mai mult companiile sa recurga la outsourcing.



Forrester estimeaza ca in urmatorii cinci ani, firewall -urile vor constitui 36% din piata serviciilor de securitate si 1.7 milarde de Euro ca venituri realizate din vanzarea acestora. Sistemele de detectie a intrarilor neautorizate vor inregistra o crestere de aproximativ 50% pe an, obtinand pana in 2008 un procent de 32% din totalul pietei si generand venituri de aproximativ 1.5 miliarde de Euro. De asemnea, pentru folosirea semnaturii digitale se preconizeaza o crestere de mai mult de 50% pe an, cu o piata de 1.1 miliarde $.
Companiile vor fi nevoite sa apeleze la outsourcing pentru a putea face fata unui mediu de securitate in schimbare. Analistul Lars Godell este de parere ca "multe din marile firme au deja firewall -uri, dar lipsa de specialisti in interiorul companiei, precum si costul ridicat al managementului intern, va duce la trecerea catre servicii firewall gestionate.


Cea mai mare crestere se va inregistra in randul companiilor mai mici, care vor genera apriximativ 99% din piata europeana.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele