IT & C

#opteron ee #amd #sase nuclee #procesor

AMD lanseaza procesorul Opteron EE cu sase nuclee

AMD a anuntat lansarea noului procesor cu sase nuclee AMD Opteron EE la 40 W ACP.

Noul model are o performanta per watt imbunatatita cu 31 procente si a fost creat pentru a intruni cerintele clientilor care trebuie sa reduca la minim consumul de energie din sistemele server si din centrele de date.

Cerintele pietei

Majoritatea clientilor, care necesita procesoare cu consum scazut de energie, implementeaza proiecte IT la scara mare unde eficienta energetica scade odata cu cresterea performantelor si orice modalitate de imbunatatire a consumului de watti ofera un impact pozitiv. AMD ofera cea mai mare gama de procesoare eficiente in consumul de energie, cu pana la de trei ori mai multe optiuni eficiente energetic.

"Este important pentru industria noastra sa studiem cum este utilizata tehnologia si unde apar noi necesitati ale clientilor. Procesorul AMD Opteron EE permite integratorilor OEM sa ofere servere care sa nu compromita managementul consumului de energie, virtualizarea sau facilitatile de performanta"
, a declarat Patrick Patla, vicepresedinte si director general, Server and Workstation Division.

Consum scazut de energie

Toate procesoarele AMD cu consum scazut de energie beneficiaza de toate functionalitatile si includ tehnologiile AMD-V si AMD-P pentru virtualizari avansate si capabilitati de reducere a consumului de energie. In momentul de fata, acest procesor de 40W ACP este integrat in platforme personalizate oferite de catre Dell si HP, dar si de catre alti integratori, si sunt destinate infrastructurilor IT de tip WAN si Web 2.0, unde consumul redus de energie reprezinta un criteriu de departajare.

"Procesorul AMD Opteron EE a fost creat special pentru a adresa noile provocari , ce genereaza o serie de discutii in aceste zile, crearea si rularea de centre de date foarte compacte pentru servicii Web, realizand mai multe activitati cu mai putine resurse", a mai spus Patrick Patla.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele