IT & C

Alianta SuSe - IBM

SuSe Linux, distribuitor al sistemului < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de operare open-source, a inceput un parteneriat cu IBM pentru a lega software-ul sau cu produsele Big Blue adaptate pentru casele de inregistrare high-tech.

Cele doua companii spera ca prin acest parteneriat sa ajute sistemul de operare Linux sa patrunda pe piata asa numitelor terminale POS (point-of-sale), unde IBM deja detine o pozitie buna. Terminalele POS indeplinesc sarcini precum inregistrarea tranzactiilor, trimiterea cererilor catre companiile emitente de credit carduri si catre banci, precum si editarea chitantelor.

Acest parteneriat este ultimul exemplu al cresterii penetrarii Linux in sisteme embedded precum video recordere sau sisteme radar, care sunt dotate cu cipuri si sistem de operare, dar nu sunt computere conventionale.

Liderul in distributia Linux, Red Hat, a evitat in mare masura Linux pentru sisteme embedded pentru a se concentra asupra armonizarii sistemului Linux pentru servere si computere desktop. Si alte companii, precum MontaVista Software, TimeSys si LynuxWorks abodeaza aceasta piata.

Produsul combinat va include o versiune a SuSe Linux modelata pentru terminalele POS, terminalele IBM SurePOS, precum si servere back-end si software la care sa se conecteze aceste terminale.

Software-ul Linux este simplificat pentru mediul de retail, cu diferite versiuni care sa functioneze cu sisteme simple sau chiar cu unele mai sofisticate pe care pot rula browsere Web sau programe scrise in Java.

SuSe este al doilea mare distribuitor al sistemului de operare Linux. In luna noiembrie compania Novell a anuntat o intelegere pentru achizitionarea companiei SuSe pentru 210 milioane $.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele