IT & C

#antivirus #program malitios #vierme #romania #alerta #calculator #virus

Alerta de virus in Romania

System Plus, partener Symantec , semnaleaza extinderea semnificatia a infectiei cu virusul Conficker denumit si Downandup sau Kido.

Conficker a fost detectat pentru prima data in luna octombrie a anului 2008.

Ce este Conficker?

Conficker este, un "vierme", adica un program malitios ce se instaleaza pe un sistem de calcul ca apoi sa afecteze functionarea normala a acestuia, continuand sa infecteze si alte calculatoare, eventual chiar sustragand informatii confidentiale pe care sa le transmita celui care l-a creat.

Conficker se folosese de o vulnerabilitate existenta in sistemele de operare Windows (in Windows Server Service) pentru a se instala pe computerul victima, dupa care se ataseaza unor programe rulate in mod curent (svchost.exe, explorer.exe, services.exe).

Desi scopul acestui vierme nu a fost inca stabilit, analistii se asteapta ca in viitorul apropiat cele peste 9 milioane de PC-uri deja infectate in intreaga lume sa fie folosite pentru un atac pe scara larga.

Cum stii ca ai computerul virusat?

Printre simptomele infectarii se numara: dezactivarea Windows Automatic Update, Windows Security Center, Windows Defender si Error Reporting Service, precum si un trafic in retea deosebit de mare, ducand la congestionarea acesteia.

Recomandam folosirea exclusiva a software-ului autentic pentru a avea acces la cele mai noi update-urilor furnizate de Microsoft si folosirea unui antivirus.

De asemeni, dat fiind ca viermele se instaleaza automat de pe medii externe infectate (cum ar fi stick-urile USB) este recomandata dezactivarea functiei AutoRun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului