IT & C

#litiu-sulf #acumulatori #stanford

Acumulatorii Litiu-Sulf, mai rezistenti la uzura

Inginerii de la Stanford propun un nou tip de acumulatori pentru gadgeturile noastre, prototipuri care se bazeaza pe tehnologia Litiu-Sulf .

In opinia lor, noii acumulatori au o durata a vietii de patru ori mai mare decat modelele standard Litiu-Ion aflate in prezent in comert.

Tehnologia pentru baterii

Din spusele celor care au facut publica aceasta noua descoperire reise ca noii acumulatori se bazeaza de fapt pe un un anodul de silicon, electrodul pozitiv al unei pile electrice sau al unui aparat de electroliza, care are dimensiuni nano, dar forma unui fir.

Aceeasi echipa a facut o descoperire asemanatoare in 2007, totusi, reprezentantii Stanford au tinut sa precizeze ca exista doar anumite asemananari intre metoda din trecut si cea recent gasita.

Mai sigur, mai eficient

In compacaratie cu acumulatorii Litiu -Ion care se gasesc in prezent in comert, noile baterii pe baza de Litiu-Sulf sunt mult mai sigure si au o capacitate cu pana 80% mai ridicata decat modelele din prezente.

Desi prototipurile nu au ajuns inca la performanta acumulatorilor Litiu-Ion cei de la Stanford au promis rezultate bune foarte curand. Pentru moment nu se stie cand exact noile baterii vor putea fi comercializate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele