IT & C

#dustcart #robot #gunoi

A fost prezentat robotul colector de gunoi

Colectarea gunoiului de pe strazi se face o data la saptamana, iar acest lucru poate reprezenta un incovenient pentru unii. Ideal ar fi ca atunci cand se strang sacii de gunoi, oamenii sa anunte si sa cheme serviciul de salubrizare .

Daca pentru unii acest lucru pare doar o inventie , pentru 100 de case din Peccioli, Italia a devenit realitate, dupa ce compania a "angajat" roboti speciali care vor colecta gunoiul la cerere. In prezent, oamenii din Peccioli sunt cei care testeaza doi dintre robotii colectori de gunoi.

Acesti roboti au fost creati special pentru a putea ajunge pe strazile inguste ale oraselor istorice din tarile europe, acolo unde atat spatiul, cat si galagia produsa de masinile de salubrizare nu isi au locul.

Robotii, denumiti oficial DustBots, sunt un proiect sponsorizat de catre Uniunea Europeana si sunt in stare sa "simta" unei persoane, datorita senzorilor din dotare. Acestia senzori vor ajuta robotii sa se plimbe pe strazi si sa evite eventualele obstacole.

Mai mult, toti robotii au trei nivele de inteligenta. Primul este cel bazat pe senzorii care vor analiza locul si vor ajuta robotii sa circule pe strazi fara sa se loveasca de obstacole, al doilea, denumit " ambient intellinget enviroment", supravecheaza robotul si al treilea este un sistem operatat de o persoana umana care se activeaza doar in caz ca DustBotii se defecteaza.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele