IT & C

#aparat #aer conditionat #solar

A fost prezentat primul aparat solar de aer conditionat

Coreenii se pot bucura de primul aparat de aer conditionat rezidential hibrid, care utilizeaza energie solara .

Combinand puterea generata de modulul solar atasat in partea superioara a unitatii exterioare, acest sistem de climatizare standard de 28.000 BTU, poate produce pana la 70 wati de electricitate pe ora. In mod normal, unitatile standard 28.000 BTU necesita 50 wati de electricitate pe ora pentru functionarea sistemului de purificare a aerului.

Denumit oficial, F-Q232LASS, aparatul furnizeaza suficienta energie si pentru alimentarea procesului de purificare a aerului al aparatului. Fiind un tip de energie regenerabila , energia solara se afla in centrul atentiei ecologistilor, dar si a consumatorilor care doresc sa faca economii la energie pe termen lung.

Modelul F-Q232LASS ofera nu doar economii vizibile la factura de electricitate, ci si diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu pana la 212 kg in 10 ani, echivalentul a 780 de pini plantati in aceeasi perioada. Din pacate, nu se stie cand modelul va putea fi achizitionat si pe piata autohtona.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele