IT & C

#intel #system-on-chip #tv #internet

A fost prezentat noul System-on-Chip pentru vizionarea programelor TV prin Internet

Intel a lansat in cea de-a treia zi a Intel Developer Forum 2009, procesorul Intel Atom CE4100, cel mai nou produs System-on-Chip al companiei.

Modelul CE4100 face parte dintr-o familie de procesoare media, concepute sa ofere continut de pe Internetsi servicii pe televizoare digitale, DVD playere si set-top boxe-uri avansate.

Premiera


Procesorul CE4100, denumit intial "Sodaville," este primul SoC pe 45nm destinat echipamentelor de consum, bazat pe arhitectura Intel. Suporta conexiune la Internet si aplicatii de transmitere de continut pe un singur chip, avand puterea de procesare si componentele audio/video necesare pentru a rula aplicatii media pretentioase, cum ar fi grafice 3D.

Acesta are o viteza maxima de 1,2 Ghz , avand un consum redus de energie. Este compatibil invers (backward) cu Intel Media Processor CE 3100 si dispune de Intel Precision View Technology, un motor de procesare ce suporta calitate high-definition a imaginii si Intel Media Play Technology pentru o transmitere fara probleme a semanlului audio-video .

Totodata, acesta suporta decodare hardware a maxim doua stream-uri 1080p, are o grafica 3D avansata si sunet foarte bun. Este prezent un decodificator hardware pentru clipuri video MPEG4 care este gata pentru certificarea DivX Home Theater 3.0, un controller flash NAND integrat, suport pentru memorii DDR2 si DDR3 ?i o memorie cache de 512K L2.  SoC-ul CE contine un procesor de imagine, un procesor grafic, un controller de afisare, un procesor de transport, un procesor dedicat pentru securitate si porturile SATA-300 si USB 2.0.

Aplicatii interactive TV

Procesoarele Intel CE Media furnizeaza un framework software complet, denumit Widget Channel, pentru dezvoltarea de aplicatii pentru Internet sau TV widgets. Retelele de difuzare, cum ar fi CBS-ul, extind galeria de widget-uri TV pentru a ajuta telespectatorii sa gaseasca si sa se conecteze la un continut premium printr-o metoda personalizata.

"Tehnologia Intel CE si noua noastra platforma TV Widget are ca scop ajutarea oamenilor de a gasi emisiunile pe care doresc sa le vizioneze si programele relevante pentru ei. TV Widget ne ofera o alta platforma de conectare si interactiune cu audienta, in timp ce oferim o experienta in redarea canalelor de televiziune de exceptie", a declarat George Schweitzer , presedinte CBS Marketing.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele