IT & C

A facut un milion de dolari din nimic

O idee inspirata de a gazdui minireclame pe o pagina de Internet complet goala a transformat un student aflat in plina criza financiara intr-un milionar in dolari in numai patru luni. La scurt timp dupa lansarea sa, vestea despre existenta paginii s-a raspandit rapid pe Internet si firmele interesate l-au asaltat pe genialul student cu cereri de a gazdui reclame.

Britanicul Alex Tew nu are decat 21 de ani. Varsta si lipsa de experienta in afaceri nu au fost o piedica in calea catre primul milion de dolari.

Totul a pornit de la nevoia de a-si plati cursurile la facultate. Cum nu avea nici o sursa de venit, trebuia sa gaseasca rapid o idee pentru a-si asigura banii pentru facultate. Intr-o seara, Tew s-a gandit sa vanda bucati din pagina sa de Internet firmelor interesate sa-si faca reclama la un pret mic. A impartit pagina in patrate de 10x10 pixeli (pixelii sunt unitatile componente ale unei imagini pe un monitor de computer). Fiecare din cei un milion de pixeli din pagina l-a vandut pentru 1 dolar. Spatiul minim de vanzare costa deci 100 de dolari . Pagina pe care a hotarat sa o vanda a denumit-o inspirat milliondollarhomepage (pagina de un milion de dolari).

(continuarea in Libertatea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele