IT & C

#android #gadget #hackeri #dispozitive cu Android

900 de milioane de dispozitive cu Android, in pericol de a fi controlate de hackeri de la distanta

Cercetatorii din cadrul companiei de securitate pentru dispozitive mobile Bluebox sustin ca au descoperit o vulnerabilitate in sistemul de operare Android, prin care hackerii pot obtine informatii despre conturile utilizatorilor si pot controla gadgetul de la distanta.

Potrivit celor de la Bluebox, citati de Huffington Post, aproape fiecare dispozitiv ce utilizeaza sistemul de operare Android din ultimii patru ani, respectiv incepand cu versiunea 1.6, are o eroare ce permite hackerilor sa se foloseasca de aplicatii modificate fara ca utilizatorul sa isi dea seama si sa citeasca informatii, sa obtina parole sau chiar sa controleze device-ul de la distanta.

"Implicatiile sunt uriase", sustin cei de la Bluebox. Potrivit acestora 99% din telefoanele cu Android sunt vulnerabile, asta inseamna o cifra in jurul a 900 de milioane de astfel de gadgeturi.

CTO Bluebox Jeff Forristal spune ca a anuntat compania Google inca din luna februarie si este de datoria specialistilor de acolo sa gaseasca o solutie, in viitorul apropiat urmand sa fie lansate mai multe update-uri pentru a rezolva problema.

Sursa foto: businessinsider.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele