IT & C

7 noi autoritati contractante pe www.e-licitatie.ro

Sapte noi autoritati contractante vor fi adaugate pe lista institutiilor care au obligatia de a utiliza licitatiile electronice pentru achizitiile publice, conform hotararii adoptate in sedinta Guvernului din 20 iunie 2003.

Cele sapte noi autoritati sunt : Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Oficiul National al Registrului Comertului, Compania Nationala a Cuprului Aurului si Fierului (CNCAF) MINVEST SA Deva, Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase(CNMPN) REMIN SA Baia Mare, Compania Nationala a Lignitului "OLTENIA" SA (CNLO), Societatea Nationala a Carbunelui (SNC) SA Ploiesti, Societatea Comerciala de Producere a Energiei Electrice si Termice (SCPEET) TERMOELECTRICA SA Bucuresti - cu toate sucursalele si filialele. sistemul electronic de achizitii publice a inceput sa fie utilizat la nivel national din 4 martie 2002, la initiativa Guvernului Romaniei, in urma unui proiect pilot realizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) in anul 2001. Pana in prezent, in sistemul electronic de achizitii publice au fost inchise aproximativ 130.000 de licitatii, avand o rata a economiilor de aproximativ 22%. Saptamanal se deschid aproximativ 15000 de noi licitatii. Operatorul sistemului este Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (contact@ e-licitatie.ro ).



De asemenea, lista produselor care urmeaza sa fie achizitionate prin procedura de licitatie electronica a fost completata, in baza aceleiasi hotarari, cu categoria "Manusi din cauciuc vulcanizat, neintarit, pentru chirurgie".
Hotararea a fost luata pe baza analizarii functionarii sistemului electronic de achizitii publice pana in acest moment si ca urmare a solicitarilor din partea Ministerului Justitiei, Ministerului Industriei si Resurselor si a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Pana in acest moment 979 de autoritati contractante au depus cerere de inscriere in sistemul electronic de achizitii publice, care poate fi accesat la adresa www.e-licitatie.ro .


Sistemul electronic de achizitii publice a inceput sa fie utilizat la nivel national din 4 martie 2002, la initiativa Guvernului Romaniei, in urma unui proiect pilot realizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) in anul 2001. Pana in prezent, in sistemul electronic de achizitii publice au fost inchise aproximativ 130.000 de licitatii, avand o rata a economiilor de aproximativ 22%. Saptamanal se deschid aproximativ 15000 de noi licitatii. Operatorul sistemului este Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (contact@e-licitatie.ro).


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele