IT & C

55 milioane de euro din piraterie

Pirateria muzicala, fenomen care acopera peste 50 la suta din piata, a adus un profit de aproximativ 55 milioane euro in 2003 din vanzarea a peste 23 milioane de casete si CD-uri inregistrate, se arata intr-un studiu al companiei Nova Music .
Conform calculelor companiei, numai in 2003, statul a pierdut intre 22 si 25 de milioane de euro, jumatate din profitul obtinut de piata neagra .

Principalele cauze care, in opinia Nova Music, au dus la dezvoltarea fara precedent a fenomenului pirateriei muzicale in Romania sunt slaba finantare a organizatiilor de stat care ar trebui sa se ocupe de eradicarea pirateriei si lipsa resurselor umane si materiale ale acelorasi institutii.

In vederea eradicarii flagelului pirateriei muzicale reprezentantii Nova Music solicita alinierea totala a legii drepturilor de autor la tratatele si actele internationale necesare aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Nova Music considera ca respectarea drepturilor intelectuale este unul din capitolele cele mai importante pe care Romania trebuie sa le indeplineasca in vederea aderarii la Uniunea Europeana, industria muzicala fiind una din ramurile economiei care au cel mai mult de suferit ca urmare a nerespectarii legislatiei in domeniul drepturilor intelectuale, a drepturilor de autor si a celor conexe.

Reprezentantii Nova Music nu au furnizat pana la acest moment date privind evolutia fenomenului pirateriei muzicale pe piata romaneasca in 2004.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele