IT & C

#java #promovare #windows #utilizatori #dezinstalare

3 motive sa dezinstalezi Java cat mai repede

Lansata in 1995, platforma software Java cauzeaza tot mai multe probleme utilizatorilor de Windows si Mac. Specialistii IT recomanda dezinstalarea Java, pentru a evita problemele de securitate.

Criticata si de Microsoft, Java a fost creata de Sun Microsystems si este detinuta in prezent de Oracle, companie care nu ofera update-uri prea des.

Java poate fi exploatata usor de malware

Plugin-ul Java din browser poate fi exploatat de hackeri pentru instalarea de malware pe PC si Mac, iar update-urile rezolva intotdeauna foarte tarziu problemele utilizatorilor.

Java promoveaza agresiv Ask toolbar

Multe programe incearca sa convinga utilizatorii sa instaleze diferite alte aplicatii, dar Java are o tactica speciala pentru Ask toolbar. Daca ai lasat accidental casuta Ask toolbar activata in timpul instalarii Java, nu mai poti opri procesul de instalare, care se desfasoara "pe ascuns" dupa 10 minute, potrivit Geek.

Java este necesara tot mai rar

Dezvoltatorii software au abandonat de mult platforma Java pentru programele de PC sau Mac, iar numarul de site-uri care o foloseste este infim.

Daca totusi decizi sa o pastrezi, se recomanda sa faci update manual cat mai des de pe site-ul oficial Java.com pentru fiecare browser utilizat.

Sursa foto: DigitalTrends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele