IT & C

24 miliarde de dolari pentru camere foto

Vanzarile totale de camere foto digitale vor atinge suma de 24 de miliarde de dolari pana la sfarsitul lui 2004, se arata intr-un raport publicat recent de catre Info Trends/ CAP Ventures.
Conform studiului, vanzarile vor creste cu 29% pana in 2009, atingandu-se altfel o suma de 31 de miliarde de dolari. Pietele de "succes" pentru camerele foto digitale au fost in 2004 cele din Europa, Statele Unite si Japonia. Din datele raportului reiese ca rezolutia reprezentata in megapixeli ramane punctul "de atractie " pentru consumatorul care vrea sa cumpere o camera digitala .

"Desi nu intotdeauna o rezolutie mare aduce cu sine calitatea imaginii, acest detaliu tehnic inseamna foarte mult pentru clienti", a declarat Michelle Slaughter, analist la InfoTrends/CAP Ventures.

Marii producatori japonezi din domeniu au prezentat cu cateva luni in urma un raport in care se arata ca in 2003 au vandut 40 de milioane de unitati, o crestere de 71% fata de 2002. Pentru 2004, acestia se asteptau la vanzari totale de 61 milioane de unitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele