IT & C

#logo google # aniversare google #peter carl faberge #oua faberge

166 ani de la nasterea lui Peter Carl Faberge, aniversare Google cu logo special

Peter Carl Faberge, bijutierul care a creat faimoasele Oua Faberge, este omagiat astazi de Google cu un logo special, la 166 ani de la nasterea sa.

Nascut la 30 mai 1846 in Sankt Petersburg, Peter Carl Faberge (Karl Gustavovich Faberge) a invatat secretele meseriei de la tatal sau, care era tot bijutier. Primul Ou Faberge a fost creat in 1885, cand tarul Alexandru al III-lea al Rusiei a comandat bijutierului o surpriza pentru sotia sa, tarina Maria Fedorovna.

Peter Carl Faberge a continuat sa creeze Oua Faberge pana dupa Revolutia Rusa, in 1917, cand Casa Faberge a fost nationalizata. Bijutierul s-a refugiat in Elvetia, unde a murit in 1920.

Numarul total de Oua Faberge produse de renumitul bijutier este de 62, insa numai 57 sunt pastrate in prezent in muzee si colectii private. Motorul de cautare Google il omagiaza pe Peter Carl Faberge la 166 ani de la nasterea cu un logo special, care prezinta cele mai faimoase Oua Faberge, in care sunt ascunse literele din numele Google.


Sursa foto : Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele