IT & C

15.000 de romani lucreaza in call centere

In prezent, circa 15.000 de romani lucreaza in call centerele din tara si peste 200 de companii internationale apeleaza la serviciile lor. Practic, se estimeaza ca pe piata romaneasca functioneaza peste zece companii de outsourcing de mari dimensiuni si peste 200 de facilitati Mai mici (inclusiv cele in-house).

Cu toate acestea, piata romaneasca de servicii de call center este inca la inceput, motiv pentru care marjele de castig sunt atractive, ca la orice domeniu in plina ascensiune si dezvoltare, a fost concluzia pe care au tras-o participantii la cea de-a doua editie a "Call Center and Customer Care and Expo".

Romania aduce pe piata internationala de outsourcing atat avantaje calitative in pregatirea personalului, cat si o mare varietate de limbi straine vorbite fluent aici.

Integrarea tarii noastre in Uniunea Europeana va accentua importanta serviciilor de outsourcing pe care Romania le poate oferi, pentru companiile active in spatiul european, apartenenta culturala si nivelul redus al costurilor reprezentand alte avantaje semnificative fata de locatii traditionale de outsourcing, precum India sau Indonezia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele