IT & C

# aniversare google #logo google #mies van der Rohe #arhitect german

126 de ani de la nasterea lui Mies van der Rohe, aniversare Google

Motorul de cautare Google aniverseaza astazi 126 de ani de la nasterea lui Mies van der Rohe , arhitect german , renumit pentru simplitatea si austeritatea cladirilor sale.

Considerat unul dintre pionerii arhitecturii moderne, alaturi de Walter Gropius si Le Corbusier, Mies van der Rohe (1886-1969) a fost un sustinator al materialelor de constructii moderne, de la otel si sticla pana la beton armat. Nascut ca Ludwig Mies, arhitectul aniversat de Google printr-un logo special, si-a schimbat numele prin adaugarea particulei nobiliare "van der Rohe" la inceputul vietii profesionale.

Mies van der Rohe si-a definit propriul stil arhitectonic drept "arhitectura esentializata", iar creatiile sale au fost laudate pentru combinatia de eleganta si austeritate.

Datorita abordarii moderne, arhitectul german, considerat unul dintre cei mai influenti ai secolului XX, si-a impus stilul si prin prisma faptului ca materialele si stilul sau de constructie aveau ca efect un buget mai redus.

Printre cele mai insemnate cladiri create de Mies van der Rohe se numara Pavilionul german din Barcelona, Seagram Building din New York si Vila Tugendhat din Brno (Cehia).


Sursa foto: Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele