IT & C

12 milioane de $ pentru studenti

Adriana Ticau, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a discutat vineri, 20 iunie 2003, la Craiova, cu reprezentanti ai universitatii din localitate, despre infiintarea Parcului Tehnologic Universitar IT in Craiova.

"Crearea unui parc tehnologic la Craiova este un obiectiv important pentru intreaga zona de sud-vest a tarii, care poate consolida cercetarea, dezvolta transferul tehnologic si poate crea premisele pentru extinderea unor afaceri competitive atat pe plan national , cat si international. Cei peste 20000 de studenti ai Universitatii din Craiova reprezinta un element de atractie important pentru initierea de activitati economice si de cercetare in parcul tehnologic. De asemenea, pentru studenti acest parc se va dovedi, cu siguranta, o oportunitate suplimentara de a se lansa in cariera si a creste profesional.




Crearea parcului tehnologic va influenta benefic si piata muncii din aceasta zona, avand in vedere ca se estimeaza crearea a pana la 650 de locuri de munca de inalta calificare. Cred, de asemenea, ca parcul poate avea efecte si asupra imbunatatirii participarii cu proiecte la programele europene din domeniu, ceea ce se traduce, in final, prin acces la fonduri externe generoase.

Ca o concluzie, pentru a asigura pe termen lung atingerea obiectivelor unui parc tehnologic trebuie avuta in primul rand in vedere realizarea infrastructurii de tehnologia informatiei si comunicatii de mare viteza, care reprezinta o conditie necesara a succesului atragerii firmelor in aceste zone." a declarat Adriana Ticau dupa intalnirea cu reprezentantii universitatii.



Se estimeaza ca pentru finalizarea Parcului tehnologic universitar este nevoie de aproximativ 12 milioane de dolari, resurse care urmeaza sa fie obtinute de Universitatea din Craiova prin contractarea unor credite externe. Parcul va pune la dispozitia potentialilor participanti o suprafata utila de aproximativ 11000 mp si va dispune de un spatiu expozitional si un centru de conferinte, precum si de toate utilitatile si serviciile centralizate necesare desfasurarii unor activitati din domeniul tehnologiei informatiei ( acces Internet , facilitati multimedia, servicii de consultanta etc


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele