IT & C

#mouse #miliard #logitech #maus

1 miliard de mausi Logitech

Logitech a anuntat vanzarea mausului cu numarul 1 miliard.

Momentul coincide cu aniversarea a 40 de ani de la prima prezentare publica a unui maus .

Povestea a inceput


Fondata in 1981 intr-o ferma din Alpii elvetieni , Logitech a lansat in 1985 primul maus destinat retail-ului si a atins numarul de 100 de milioane de mausi vanduti in 1996.

Peste numai sapte ani, Logitech a insumat 500 de milioane de mausi vanduti. Astazi, Logitech distribuie mausi in peste 100 de tari in intreaga lume si produce in medie 376.000 de mausi pe zi si 7,8 milioane in fiecare luna.

"Ceea ce odinioara reprezenta doar un instrument  business, azi a devenit parte integranta a vietii noastre. Logitech si-a cultivat spiritul inovator pentru a fi cu un pas inaintea schimbarilor, lansand, numai in ultimii ani, primul maus laser, rotita de scroll hiper-rapida si receiver -ul nano", a spus Gerald P. Quindlen, presedintele Logitech.

Cu raportul in fata

Dezvoltator de mausi de computer inca din anii 1980, Logitech a luat parte la fiecare inovatie majora implementata in tehnologia mausilor, perfectionand constant aceasta interfata omniprezenta între oameni si experientele lor digitale.

Potrivit unui raport al Gartner, la ora actuala in intreaga lume, un miliard de oameni folosesc un calculator iar un alt miliard de oameni vor folosi unul pana in 2014. In acest timp , Logitech va continua sa inoveze pentru a-i bucura pe utilizatorii urmatorului milliard de mausi.

“De la primul click al mausului Logitech P4 in 1982, mausii Logitech au jucat un rol indispensabil in evolutia calculatorului personal. In timpul ultimelor decade, modul in care oamenii au utilizat calculatorul s-a schimbat dramatic", a mai declarat Gerald P. Quindlen.

Si altii sarbatoresc

In timp ce Logitech isi celebreaza recordul, multi vor celebra cea de-a 40-a aniversare a primei demonstratii publice a mausului de calculator.

"O coincidenta extraordinara, faptul ca liderul in productiar de mausi a atins o asemenea cota in aceeasi luna in care celebram demonstratia legendara a mausului de calculator, facuta de catre Doug EngelBart în urma cu 40 de ani. Inovatiile aduse de Logitech produselor sale sprijina viziunea lui Engelbart in legatura cu instrumentele computerizate destinate muncii interactive", a adaugat Curt Carlson, presedinte si CEO al SRI International.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele