Interpretarea viselor

#vise copii #interpretare vise #semnificatia viselor #copii #vise #cosmar

Semnificatia viselor la copii

Ca si in cazul adultilor, visele copiilor pot ascunde temeri, nelinisti sau suparari cu care acesta se confrunta in timpul zilei. Desi specialistii iti recomanda sa nu „diseci” fiecare vis al copilului, acestia sustin ca visele pot reprezenta o modalitate de a afla mai multe despre micut, mai ales atunci cand acesta trece prin situatii tensionate.

Monstri

Unul dintre cele mai frecvente cosmaruri pe care le au copiii sunt cele in care isi fac aparitia diferiti monstri. Fie ca se ascund sub pat sau in dulap, situatia devine infricosatoare pentru ca nu exista nicio solutie pentru a scapa. Atunci cand monstrul il urmareste pe copilul tau, alearga, tipa sau il ameninta, este posibil ca acesta sa reprezinta de fapt o anumita persoana in viata copilului tau.

Cum interpretezi visul

Atunci cand parintii tipa sau sunt prea duri in comportament cu copilul lor, acestia se pot transforma in „monstri”, fie doar si in vis. De asemenea, un profesor morocanos sau un vecin neprietenos poate imprumuta caracterul monstrului in visul copilului. Un astfel de vis nu reprezinta neaparat un semnal de alarma, insa indica faptul ca micutul tau este stresat in ceea ce priveste o persoana apropiata din viata sa.

Caderea in gol

Ca si in cazul adultilor, copiii viseaza ca vor cadea in gol mai ales atunci cand stabilitatea acestora din viata reala este pusa in pericol.

Cum interpretezi visul

Este posibil ca micutul tau sa simta ca echilibrul sau si lucrurile ce ii asigurau stabilitatea emotionala au de suferit. Asigura-l pe micut ca nimic nu s-a schimbat si incearca sa afli care sunt lucrurile ce il supara. De multe ori, prin simplul fapt ca ti se destainuie, copilul va capata din nou sentimentul de siguranta.

Gandacii

Tii minte acea urare inainte de culcare, ”puricii sa te sarute”? In cazul copiilor mai sensibili ar fi indicat sa eviti astfel de asociatii, pentru ca pot duce la cosmaruri.

Cum interpretezi visul

Atunci cand copilul viseaza ca patul ii este invadat de gandaci , este posibil ca micutul sa se confrunte in viata reala cu situatii neasteptate; divortul in familie, mutarea intr-o casa noua, venirea pe lume a unui fratior il poate face pe acesta sa fie nelinistit in ceea ce priveste viitorul.

Daca prichindelul tau se confrunta cu un astfel de vis, atunci vorbiti despre noutatile pe care le experimentati si asigura-l ca nimic nu se va schimba in rau. Explica-i ce anume urmeaza sa se intample, lasa-l sa vorbeasca despre sentimentele sale si reda-i astfel, siguranta.

Un obiect aparent nevinovat devine violent

In aceste vise, un animalut prietenos se dovedeste a fi violent; jucaria preferata se transforma intr-un monstru devenind astfel unul dintre cele mai frecvene cosmaruri la copii.

Cum interpretezi visul

Copill tau se poate confrunta cu o situatie sau cu o persoana pe care credea ca o cunoaste, dar care s-a dovedit a fi mult mai dificila in realitate. Poate ca micutul tau are impresia ca lucrurile par a se intoarce impotriva sa: un partener de joaca ce obisnuia sa ii fie cel mai bun prieten insa de la un timp si-a schimbat atitudinea, o situatie in familie ce continua sa se schimbe si sa ii afecteze dispozitia; acestea sunt doar cateva exemple despre sursele de nesiguranta care ii cauzeaza copulului tau tipul acesta de cosmar.

Un animal rautacios

Aceste vise au de obicei ca subiect un animal care il urmareste sau il ataca pe copilul tau. Taurul, leul sau paianjenul urias sunt printre cele mai frecvente fiinte care ii provoaca micutului tau cosmaruri.

Cum interpretezi visul

Animalele care il urmaresc pe copil in vis reprezinta de obicei o persoana care ii da de cap acestuia. Desi astfel de cosmaruri nu ascund neaparat o situatie grava, ar fi indicat sa discuti cu copilul tau si sa afli care este povestea din spatele unui astfel de vis. Copilul tau nu va putea face legatura intre visul sau si realitate, insa tu poti afla care sunt persoanele in viata copilului tau care ii induc o stare de neliniste.

Nuditatea

Ca si adultii, copiii viseaza uneori ca sunt expusi nuditatii in public. Plimbarile in public fara haine sau incercarea de a folosi toaleta care insa nu ofera intimitate sunt cateva dintre variatiile acestui vis.

Cum interpretezi visul

Nuditatea simbolizeaza de obicei expunerea: de exemplu, copilul tau se confrunta cu asteptari ridicate din partea celor din jur, insa nu stie daca va putea sa le faca fata. Copilul a fost mutat intr-un mediu care inca ii este necunocut, precum o scoala noua sau un colectiv nou de prieteni, iar acest lucru ii provoaca neliniste. Acum este momentul sa ii aduci aminte copilului tau ca trebuie sa ia fiecare lucru pe rand, fara sa se simta nelinistit sau complexat.

Copilul este prins si nu poate scapa

In unele cosmaruri, micutii viseaza ca sunt paralizati si nu mai pot fugi, sunt inchisi intr-un dulap sau in mijlocul unor certuri din care nu pot scapa.

Cum interpretezi visul

Aceste vise pot sugera ca micutul tau se simte amenintat si nu are cum sa marturiseasca toate aceste temeri. Daca, de exemplu, copilul este martor certurilor dintre tine si partener, insa tu ii spui doar ca nu are de ce sa isi faca griji, atunci copilul nu va intelege ce anume se intampla si isi va materializa nelinistile in cosmaruri.

Incurajeaza-l pe copil sa iti descrie visele pe care le are si vorbeste-i mai mult despre situatia tensionata prin care trece. Si copiii au nevoie de o explicatie; simplul fapt ca totul va fi bine nu este intotdeauna suficient pentru a-ti linisti micutul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din interpretarea-viselor

Cauta-ti perechea


Citeste pe ele.ro

Sfatul expertului