IT

#computer #aplicatii #smartphone #aplicatii smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru managementul smartphone-ului pe computer

Smartphone-ul, devenit pentru cei mai multi gadgetul suprem, este folosit pentru comunicare – voce, SMS, Internet etc. – pentru organizarea timpului, pentru fotografii si pentru multe alte lucruri. Totusi, marea problema cu un smartphone este dimensiunea lui. Din pacate, desi mobilitatea lui este superioara oricarui alt gadget, tastatura de care dispune este foarte mica si este destul de greu de scris pe ea. Sesizand oportunitatea unei astfel de nise de piata, mai multi dezvoltatori au conceput aplicatii pentru managementul smartphone-ului de pe computer.

Este vorba despre aplicatii pereche, una de instalat pe smartphone, iar cealalta pe laptop sau desktop. Odata telefonul conectat la computer, administrarea contactelor, a apelurilor, a SMS-urilor sau a calendarului se face prin computer, asa incat devine mult mai rapida si mai comprehensiva. Prin astfel de aplicatii se pot trimite SMS-uri direct de pe computer, iar daca acesta dispune de microfon, boxe si camera, se pot initia chiar si apeluri, atat voce cat si video. Multi dintre producatori scot pe piata acest gen de aplicatii pentru produsele lor, ceea ce le face sa fie cu adevarat de incredere.

Astfel, pentru echipamentele Samsung exista Kies, o aplicatie foarte intuitiva si usor de utilizat, care se deschide intr-un web browser si acceseaza smartphone-ul si cam tot ce exista pe el. Conectarea se face fie prin cablu, fie wireless, insa doar daca atat laptopul cat si smartphone-ul sunt conectate la acelasi router. Din browser se poate accesa colectia media, atat cea din memoria telefonului cat si cea de pe micro-SD, contactele, SMS-urile si chiar si bookmark-urile de pagini de Internet.

Pentru dispozitivele BlackBerry, aplicatia BlackBerry Desktop Manager  este foarte buna si, la fel, foarte usor de utilizat. Din pacate modulul care administreaza libraria media necesita cunostinte ceva mai avansate, nefiind foarte intuitiv, dar tutorialele disponibile pe Internet rezolva aceasta problema. Conectarea se face prin cablu USB.

Nokia ofera aplicatia Nokia Ovi Suite, care este ceva mai mult decat o aplicatie de management, este de fapt vehiculul Nokia pentru o sumedenie de servicii. Cu o interfata foarte atractiva si intuitiva, nu cred ca sunt multi utilizatori care ar putea sa se planga de aceasta aplicatie. Conectarea se face prin cablu USB.

Pentru iOS si pentru echipamentele care ruleaza cu acest sistem de operare, pe langa iTunes, cu siguranta cel mai popular program de sincronizare, care rivalizeaza cu Nokia Ovi Suite, exista iPhone Folders, care este conceput de fapt pentru conectarea iPhone-ului la un computer cu Windows. Dupa conectarea echipamentelor, computerului i se permite accesul full la fisierele de sistem de pe iPhone, deci utilizatorul trebuie sa aiba mare atentie. Este mai mult o aplicatie pentru administrarea fisierelor decat pentru utilizarea de servicii, dar este ideala pentru cei care fac multe modificari la fisiere si vor sa le sincronizeze permanent.

HTC Sync Manager, o aplicatie de management destul de recent iesita pe piata, pentru echipamentele HTC, si functioneaza similar cu Kies de la Samsung, fiind insa o aplicatie stand-alone, care se instaleaza pe computer.

Alte doua aplicatii sunt Sony PC Companion  pentru echipamentele Sony Xperia, si Motorola Phone Tools pentru smartphone-urile Motorola. Sony PC Companion ofera o caracteristica interesanta, aceea de a transfera contentul de pe un iPhone pe noul Xperia. Motorola Phone Tools suporta conectarea prin cablu, Bluetooth sau infrarosu. Sincronizarea se face rapid si comunicarea cu smartphone-ul este foarte OK, fara intreruperi.

Ovidiu Leonte

itpc.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ovidiu Leonte

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea