Inedit

#trick'r treat #fantome #superstirii #halloween

Sfaturi de supravietuire pentru noaptea de Halloween

Halloweenul este o alta sarbatoare (dupa Valentine's Day) imprumutata de la americani care face radacini in Romania. Cu ocazia acestei sarbatori, copiii se costumeaza in vrajitori , mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband "Trick or Treat?" ( Pacaleala sau dulciuri? – un fel de ne dati ori nu ne dati), cu amenintarea ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. Cel putin in Statele Unite. In Romania, deocamdata, sarbatoarea de Halloween se rezuma la cateva petreceri prin cluburi.

Daca am imprumutat sarbatoarea, bine ar fi sa imprumutam si cateva dintre superstitiile si obiceiurile americanilor. Spre deosebire de superstitiile legate de sarbatoarea Sfantului Andrei, unde singura modalitate de a te apara de strigoi, lupi violenti si alte monstruozitati este sa folosesti cat mai mult usturoi, americanii au doua variante simple: ori e de bine, ori mori!

* De bine – O lumanare aprinsa in interiorul unei lanterne-dovleac (jack-o-lantern – celebrii dovleci sculptati) in noaptea de Halloween tine spiritele rele si demonii departe de tine.

* De rau – Daca o lumanare se aprinde singura in noaptea de Halloween, se spune ca o fantoma a venit sa te ia in lumea de dincolo.

* De bine – Fetele care se duc cu o lampa aprinsa la un izvor de apa in noaptea de Halloween isi pot vedea viitorii soti in reflectia apei.

* De rau – Daca auzi pasi taraiti in spatele tau in noaptea de Halloween, orice ai face nu te intoarce sa vezi cine este pentru ca sunt sanse mari sa fie chiar Moartea pregatita sa te ia. Daca privesti Moartea in ochi nu mai ai nicio sansa de scapare.

* De bine – Daca pui un mar sub perna in noaptea de Halloween, in vis iti vei intalni iubirea adevarata.

* De rau – Daca nu vrei sa devii stafie intr-un cimitir in viitorul apropiat, atunci nu te uita la umbra ta reflectata de Luna. Daca faci asta in noaptea de Halloween vei muri imediat.

* De bine – Daca iti tii respiratia cand treci pe langa un cimitir sau printr-un cimitir, spiritele rele nu pot intra in corpul tau.

* Decojeste un mar de jos in sus fara a rupe coaja. Persoana care are cea mai lunga coaja va trai cel mai mult. Daca arunci coaja peste umar, initiala formata reprezinta prima litera a numelui partenerului/ei tale de viata.

* Un mit mai vechi spune ca imaginea din oglinda este de fapt sufletul nostru. O oglinda sparta reprezinta eliberarea sufletului tau din corp. Pentru a rupe vraja de ghinion trebuie sa astepti sapte ore (pentru cei sapte ani de ghinion) inainte sa strangi bucatile de oglinda, dupa care trebuie sa le ingropi afara cand este luna plina .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare