Inedit

#cuplu #act sexual #durata

Durata ideala a unui act sexual: 3 - 13 minute

Durata medie a unui contact sexual este de sapte minute spun specialistii. Si doua minute ar fi suficiente pentru unii, dar cei care depasesc jumatate de ora au inceput prost, arata un studiu al cercetatorilor canadieni si americani.

Un studiu pe un esantion de 1500 de cupluri arata ca durata ideala a unui act sexual este intre 3 si 13 minute, iar durata medie este de 7,3 minute.

"Acest studiu nu este menit sa determine oamenii sa-si programeze durata actului sexual. Nu as vrea ca rezultatele cercetarii sa devina subiect de barfa generala sau informatii in functie de care iti evaluezi propriul act. Durata optima a unei partide de amor depinde in mare parte de fiecare cuplu in parte. Iar cuplul trece prin anumite schimbari in timp. Vreau doar ca oamenii sa realizeze ca partidele de lungimea maratoanelor, care sunt promovate pe marile ecrane si in media, tin de domeniul science fiction", a explicat Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania si unul din autorii studiului, citat de Gandul.

Prof. univ. dr. Voichita Mogos, vicepresedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania (AMSR) a explicat ca orice act sexual care tine mai putin de trei minute are sanse mici sa fie satisfacator si ca implica probabil ejaculare precoce .

Nici o durata de 60 de minute nu este indicata, dar toti specialistii sustin ca nu timpul este factorul determinant pentru un act sexual si ca orice cuplu are propriul ritm.

"Nu performanta conteaza, pentru ca astfel oamenii se pot alarma. In plus, se poate dezvolta anxietatea de performanta, daca persoana respectiva stie ca in cateva minute actul sexual trebuie sa se incheie. Important este ca cei doi parteneri sa atinga orgasmul, desi femeile nu ajung intotdeauna la punctul culminant, pentru ca asa "scrie" in codul lor", sustine prof. dr. Mogos.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele