Gradini spectaculoase

#gradina asiatica #parcul Batsford #Batsford #marea britanie #gradini spectaculoase

Parcul dendrologic Batsford, o oaza de vegetatie asiatica in mijlocul Marii Britanii

Cea mai mare si mai extinsa colectie privata de arbori si arbusti din Marea Britanie se afla in zona centrala a Regatului, in apropierea pietei istorice Cotswold din Moreton-in-Marsh, in parcul dendrologic Batsford.

Celebra gradina de inspiratie asiatica imparte spatiul cu Centrul Cotswold Falconry inca din 1886, cand a fost creat de catre Algernon Bertram Freeman-Mitford.

Vegetatie si cultura asiatica

Surs foto: geolocation.ws

Freeman, devenit ulterior primul Lord de Redesdale, a calatorit in Orientul Indepartat si a fost puternic influentat de fascinanta cultura chineza si japoneza. Vegetatia asiatica nu este singura care i-a atras atentia, asa ca la conceperea gradinii Batsford a imbinat si elemente de filosofie si horticultura estica.

Sursa foto: accessmagazine.co.uk

O combinatie intre parc si gradina, Centrul Batsford gazduieste numeroase specii de plante ce imita stilul chinezesc. Pasionat si expert in bambusi, Lordul de Redesdale a lasat in urma numerosi "arbori de fier" plantati chiar de catre el, care inca mai traiesc in parcul dendrologic.

Arhitectura si artizanat

Sursa foto: go-stow.co.uk

Pe langa diversitatea uluitoare de plante si arbori, Batsford incanta ochii vizitatorilor si cu un parau lung de 600 de metri, stanci artificiale, o casa de odihna si o pestera pe care a denumit-o "Pestera Pustnicului".

Sursa foto: go-stow.co.uk

In 1956, Frederick Hamilton Wills, cunoscut si drept al doilea Lord de Dulverston, a mostenit gradina Batsford si a adus contributii remarcabile in ceea ce priveste extinderea colectiei de arbori, transformand astfel locul intr-un adevarat arboretum, conform celor mai inalte standarde internationale.

Diversitate internationala

Sursa foto: cotswolds.com

Peste 3.000 de plante, arbori si arbusti convietuiesc in aceasta oaza de verdeata. Printre varietatile cele mai importante se numara stejarul, artarul, frasinul de munte, magnolia, ciresul japonez, bambusul si pinul. Desi vegetatia parcului se concentreaza pe specii internationale, zonele cu adevarat sclipitoare ale acestuia sunt cele de inspiratie asiatica. De altfel, Batsford detine si colectia Satului de Ciresi Japonezi.

Acces pentru vizitatori

Castigator al titlului de "Cea mai mare atractie turistica din zona Cotswold" in urma cu 2 ani, parcul are portile deschise pe tot parcursul anului, cu exceptia zilei de Craciun. Vizitarea cafenelei, a centrului de plante si a magazinului pentru gradina este gratuita si accesibila intre orele 9:00 si 17:00.

In timp ce un bilet pentru adulti costa 7.2 lire, cel pentru copii este doar 3.5 lire, iar cel pentru o familie compusa din ambii parinti si 2 copii este 18 lire.

Batsford mai ofera si posibilitatea unui abonament anual single de 35 de lire, respectiv a unuia pentru doua persoane, in valoare de 58 de lire.

Sursa foto: gardenvisit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare