Gradini spectaculoase

#brazilia #gradini spectaculoase #Jardim Botanico Fanchette Rischbieter #gradina botanica brazilia

Jardim Botanico Fanchette Rischbieter, una dintre cele sapte minuni ale Braziliei

"Arca lui Noe" sau "Taramul Pierdut", asa este cunoscuta in jargonul de specialitate Gradina Botanica din Curitiba, Brazilia. Jardim Botanico Fanchette Rischbieter, denumirea exacta a paradisului botanic din Brazilia, este o minune a statului sud-american. Inaugurata in 1991, in Curitiba, capitala statului Parana, raiul cercetatorilor botanici imita gradinile regale din Franta scaldandu-se intr-un decor luxuriant.

O lume pierduta

Avand ca punct central sera de 450 mp ce imita Palatul de Clestar din Londra, gradina botanica fanion a Braziliei adaposteste cu precadere specii indigene de plante, fiind considerata un adevarat rai al cercetatorilor.

In acelasi complex sunt incluse o parte din cladirile campusului Universitattii Federale din Parana si Muzeul Botanicii din Curitiba ce pune la dispozitia curiosilor, dar mai ales a specialistilor, o ampla prezentare a florei din regiunea de sud a Braziliei. Multe dintre acestea dateaza din ere geologice indepartate.

Simbolul neoficial al statului

Inspirata de gradinile palatelor din Franta, Gradina Botanica din Curitiba a fost desemnata drept una din cele sapte minuni ale Braziliei. Neoficial, ea este simbolul statului Parana. Amenajarea peisagistica a surprins exact caracterele stilurilor peisagistice franceze, inclusiv obiective specifice clasicismului francez: fantani, cascade si lacuri.

Sera gradinii are o suprafata de 458 mp. Aceasta adaposteste o varietate bogata de plante tropicale, iar suprafata covoarelor florale masoara 240.000 mp. Asadar, nu este de mirare ca turistii sunt atrasi de acest obiectiv precum albinele de flori!

In spatele cortinei

Desi este cel mai vizitat obiectiv turistic din Curitiba, Gradina Botanica are si screte fata de publicul larg. In 2008, o noua sera, destinata exclusiv oamenilor de stiinta, a fost ridicata in interiorul complexului. Aceasta adaposteste plante amenintate cu disparitia pe care cercetatorii se straduiesc sa le reproduca intr-un numar cat mai mare. Temperatura si umiditatea in interiorul acestei arii restrictionate publicului larg sunt controlate intocmai pentru a permite supravieturiea florei aflata in pericol de extinctie.

Sursa foto: teckler.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului