Gradini spectaculoase

#gradini spectaculoase #maroc #gradini uimitoare #amenajare gradini #gradina majorelle

Gradina Majorelle din Maroc, un loc surprinzator, ce impresioneaza prin jocul de culori

Gradina Majorelle, din Marrakech, Maroc, este una dintre cele mai uimitoare gradini botanice din lume. Ea impresioneaza prin culoarea cobalt surprinzatoare, ce o face sa fie un loc unic si extrem de elegant, pe care trebuie sa il vizitezi cel putin o data in viata.

Inspiratie islamica

Gradina Botanica Majorelle din Maroc este inspirata din prestigioasele gradini islamice si are aproximativ 300 de specii de plante. Aceasta apartine marelui designer de moda Yves Saint Laurent, insa a fost creata de pictorul francez Jacques Majorelle (1886-1962). Astazi, ea se afla sub tutela Fundatiei Pierre Berge-Yves Saint Laurent.

Gradina Majorelle a fost inclusa de catre publicatia "The Telegraph" in topul celor mai frumoase 50 de gradini botanice din lume. Ea este, de asemenea, si una dintre cele mai populare destinatii turistice din Maroc.

Totul a pornit de la o plantatie de palmieri

In 1922, cand Jacques Majorelle a cumparat gradina, aici se gasea o simpla plantatie de palmieri. Ulterior, pictorul francez a apelat la serviciile arhitectului Paul Sinoir, care a creat aici un design spectaculos si foarte modern. Tot el a realizat si casa principala din gradina, ce o face atat de cunoscuta in lume.

Iubitorii de plante pot admira in aceasta gradina bitanica cele mai frumoase plante tropicale, in nuante uimitoare. Gradina Majorelle pare ca este intr-o continua miscare, mai ales prin jocul de culori si de plante exotice rare. Aici poti vedea cei mai spectaculosi cacatusi, crini, lotusi, iasomii, palimieri, arbori de nuca de cocos, bananieri, bambusi, agave si chiparosi, care se asociaza perfect cu fantanile, iazurile, ghivecele si potecile uimitoare.

In 1937, artistul francez creeaza albastrul Majorelle, nuanta ce avea sa defineasca si sa faca cunoscuta in intreaga lume aceasta gradina. Astfel, albastrul ultramarin, colbalt, a imbracat intreaga casa ce sta impunatoare in aceasta gradina. In urma unui accident, pictorul francez a fost insa repatriat la Paris, unde a murit in anul 1962. Gradina a fost apoi abandonata pentru mai multi ani, pana a fost descoperita de celebrul creator de moda Yves Saint Laurent.

Sursa foto: all-free-photos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului