Gradini spectaculoase

#Gradina Botanica Edinburgh #gradini spectaculoase #gradini botanice #amenajare gradina #scotia

Gradina Botanica din Edinburgh, o bijuterie regala a Scotiei

Edinburgh este unul dintre putinele orase care se poate mandri cu o gradina botanica veche de aproape trei secole si jumatate. Intinsa pe 29 de hectare chiar in inima capitalei scotiene, Royal Botanic Garden Edinburgh este una dintre cele mai cunoscute gradini publice de pe glob.

Colectii impresionante de plante

Scotienii nu au fost deloc zgarciti atunci cand a venit vorba de intretinerea si amenajarea Gradinii Botanice Regale. O impresionanta colectie de plante exotice si plante rare impodobeste spatiile verzi strabatute de alei elegante, dar si magnificele sere ridicate de-a lungul celor trei secole si jumatate de viata a edificiului.

Sursa foto: wikimedia.org

Casa Palmierilor, de exemplu, se remarca prin dimensiunile sale considerabile, ca si prin importanta colectie de arbusti exotici adapostiti la interior. Este si cea mai inalta constructie de acest tip din Marea Britanie.

Sursa foto: rbge.org.uk

"Dealul Chinezesc" te face sa crezi ca ai parasit brusc capitala Scotiei si ai ajuns intr-o lume de un exotism extraordinar. Este o zona in care plante originare din China au fost aclimatizate perfect pentru a oferi vizitatorilor o senzatie extraordinara. Gradina de roci si Gradina scotiana completeaza acest decor colinar imbogatit cu plante diverse.

Sursa foto: discovercorporatetravel.ro

O experienta regala

Pentru orice iubitor al plantelor, o vizita de o zi in Gradina Botanica Regala din Edinburgh este cu adevarat o experienta regala. Senzatia poate fi completata si de o plimbare in Gradina Memoriala a Reginei Mama, o zona amenajata in memoria capetelor incoronate ale Scotiei si Angliei.

Sursa foto: ecoattractions.com

Refugiul indragostitilor

Pentru localnici, Gradina Botanica din Edinburgh este un loc unde multe povesti de dragoste s-au legat si, totodata, locul in care acestea evolueaza. Un spatiu de 700 de persoane este pus la dipozitia celor care vor sa isi organizeze nunta intr-un astfel de decor mirific, ceremonia fiind organizata intr-una din exoticele case de sticla ale gradinii, iar serviciile de catering fiind asigurate de restaurantul elegant din incinta complexului. Totodata, salile de conferinte din complex sunt gazda diverselor manifestari cultural-artistice sau stiintifice gazduite de acest asezamant.

Sursa foto: endlesslychanginghorizon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului