Gradini spectaculoase

#Gradina Botanica Brooklyn #amenjare gradina #gradina botanica #gradini spectaculoase #new york

Gradina Botanica Brooklyn: un miraj verde in inima New Yorkului

Poate ca nu te-ai astepta sa dai peste un peisaj atat de incantator in inima New Yorkului, dar Gradina Botanica Brooklyn, alaturi de Central Park, sunt cele cele doua inimi verzi ale metropolei americane. Gradina botanica a inceput sa fie amenajata abia la inceputul secolului trecut, iar in timp a devenit unul dintre reperele New Yorkului.

Un secol de istorie

Sursa foto: bbg.org

Primele plante din flora nativa a Americii au inceput sa fie plantate in 1911. Abia in 1915, Gradina Botanica Brooklyn prinde consistenta prin amenajarea gradinii japoneze si a iazului sub indrumarea arhitectului peisagist Takeo Shiota. Farmecul locului incepe sa atraga in gradina persoane din high-life-ul New York-ului si, in mai putin de un deceniu, donatiile acestora ajuta la amenajarea unor vaste rocarii, a unor gradini de trandafiri, o colectie impresionanta de arbusti bonsai si a unui colt dedicat operei lui William Shakespeare.

Sursa foto: envirogardener.com

O colectie impresionanta de arbori magnolia infrumuseteaza si acum aleile gradinii, fiind locul preferat al indragostilor si cuplurilor care viziteaza acest loc.

Gradina Shakespeare, o adevarata minune

Amenajata dupa modelul gradinilor rurale din Anglia, zona verde dedicata lui William Shakespeare incanta prin farmecul si diversitatea florilor folosite in amenajarea acestui spatiu. Originalitatea este data si de cateva detalii legate de opera poetului si dramaturgului englez. 80 de plante care apar in opera acestuia cresc in zona special amenajata, atragand iubitorii de arta si de natura in aceasta minune florala.

Sursa foto: wikimedia.org

Colectii deosebite

Amenajarea inteligenta a spatiului a facut ca minunea botanica din inima New York-ului sa infloreasca intr-un mod original. Pe langa gradina japoneza si gradina Shakespeare, in incinta parcului botanic vei gasi Casa Acvatica, un spatiu dedicat plantelor din climatul subtropical si plantelor acvatice; Muzeul Bonsai, cu o colectie de invidiat de arbusti decorativi pitici, zone desertice si o sera dedicata plantelor din clima tropicala. La exterior, alei impodobite cu lilieci, ciresi si trandafiri improspateaza aerul in fiecare primavara.

Sursa foto: bbg.org

Accesul in gradina este permis tot timpul anului, adultii platind o taxa de 10 dolari la intrare. Copii sub 12 ani pot intra gratis, iar pentru acestia se organizeaza si cursuri de gradinarit. Alte expozitii si concerte sunt organizate frecvent, iar pentru turisti doua cafenele si un restaurant ofera servicii pentru a petrece o zi intreaga in minunata oaza verde.

Sursa foto principala: wirednewyork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului