Gradini spectaculoase

#Acharya Jagadish Chandra Bose #gradina botanica india #gradina botanica #gradini spectaculoase

Gradina botanica Acharya Jagadish Chandra Bose din India! Un loc magnific pe care trebuie sa il vizitezi

Gradina botanica Acharya Jagadish Chandra Bose, cunoscuta si ca Gradina Botanica a Indiei, se afla in Shibpur, Howrah, in apropiere de Kolkata. Gradina adaposteste peste 12.000 de specii de plante, multe dintre ele fiind rare.

 

Gradina a fost construita de Colonelul Robert Kyd, in anul 1787. La inceput, gradina era utilizata pentru a identifica noi plante ce aveau potential comercial, precum tecul, dar si pentru a creste specii de plante ce puteau fi apoi vandute. Aceasta politica a fost insa schimbata in anul 1793 cand botanistul William Roxburgh a devenit administrator al gradinii.

Roxburgh a inceput sa creasca plante aduse din intreaga Indie si a dezvoltat un ierbariu impresionat, ce are in prezent aproximativ 2.500.000 de plante, aduse din toate colturile lumii.

Gradina Acharya Jagadish Chandra Bose se intinde pe o suprafata de 109 hectare. Principalul punct de atractie al gradinii este marele copac Banayan, cunoscut si sub denumirea de copacul templu. Banayanul este copacul cu cel mai mare trunchi din lume.

Aici poti admira si copaci rari, adusi din Nepal, Java, Brazilia sau Sumatra. Tot aici vei intalni palmieri cubanezi, mango sau tamarind.

Daca adori orhideele, la "Casa Orhideelor" poti admira o mare varietate de orhidee. De la cele mai comune la cele mai rare, iti vor incanta cu siguranta privirile.

Tot aici exista si un lac desprins parca dintr-un peisaj pitoresc. Lacul este acoperit de nuferi si reprezinta o atractie deosebita in special pentru fotografi.

Gradina adaposteste si un monument creat in memoria botanistului William Roxburgh, precum si casa acestuia, care reprezinta un punct de atractie important pentru pasionatii de monumente.

Surse foto: mygola.com, wikimedia.org, youtube.com, wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului