Gradini spectaculoase

#italia #gradini spectaculoase #gradina renascentista #gradinile boboli

Cele mai frumoase gradini: superbele gradini renascentiste Boboli din Italia

Florenta, capitala provinciei cu acelasi nume din sudul Italiei, gazduieste unele dintre cele mai frumoase gradini europene, Boboli, un parc unic in lume, care se intinde pe 45 de hectare. In afara de peisajul paradisiac de care se bucura vizitatorii, gradinile Boboli din Italia detin si o colectie fascinanta de sculpturi care dateaza din secolul al XVI-lea, fiind ca un muzeu in aer liber dedicat vechiului Imperiu Roman.

Situate in spatele Palatului Pitti, gradinile Boboli din Italia au fost amenajate in timpul domniei Familiei Medici, in urma cu cinci secole, in anul 1549. Ducele Cosimo I, sotul Eleonorei di Toledo, cumpara atunci Palazzo Pitti si angaja cei mai iscusiti peisagisti (precum Bartolomeo Ammannati si Bernardo Buontalenti) pentru proiectarea gradinilor Boboli pe dealurile din spatele palatului. Asa au luat nastere elegantele gradini in stil renascentist.

Strabatute de alei atractive, gradinile Boboli sunt si locul in care te poti bucura de o priveliste incantatoare asupra Florentei, de pe terasa din punctul cel mai inalt al terenului, Kaffeehaus.

Puncte importante in gradinile Boboli

Gradinile Boboli sunt prevazute cu mai multe intrari, precum Piazza dei Pitti si in Piazzale della Porta Romana. Imediat ce intri in Pizza dei Pitti, te intampina Fantana lui Bahus, care il infatiseaza pe bufonul Pietro Barbino in rolul zeului roman al vinului.

Grotto Grande sau Grotto del Buontalenti, o grota artificiala aflata in stanga intrarii in parc, contine 3 incaperi in care sunt asezate mai multe sculpturi realizate de Michelangelo, Vicenzo de Rossi si Giambologna.

Sursa foto: panoramio.com

Gradina Cavalerilor este o superba gradina de trandafiri care ofera o priveliste incantatoare asupra intregii zone, iar Fantana lui Neptun, situata in apropierea terasei Kaffeehaus, il infatiseaza pe zeul apelor stand pe o stanca, inconjurat de sirene.

Sursa foto: indianauniversityinfirenze.com

Gradina in trepte ce duce la Kaffeehaus dezvaluie un pavilion foarte elegant, in stil rococo, ridicat in anul 1775. Centrul gradinii este infrumusetat de o fantana care intruchipeaza un erou grec, stand pe un vultur.

Sursa foto: tvl.ro

Intrarea in Gradinile Boboli

Pretul de intrare in Gradinile Boboli este de 6 euro, iar daca vrei sa vizitezi si Palatul Pitti, trebuie sa platesti 11,5 euro. Dupa orele 16, pretul combinat este de 9 euro. Gradinile sunt inchise in prima si ultima zi de luni din fiecare luna, de Revelion, 1 mai si Craciun!

Sursa foto: wliw.org

Sursa foto principala: wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului