Gradini spectaculoase

#gradinile Schonbrunn #gradini spectaculoase #design gradina #amenajare gradina #viena #schonbrunn

Cele mai frumoase gradini: Schonbrunn, un spatiu care reflecta perfect eleganta regalitatii vieneze

Gradinile Schonbrunn sunt reprezentante de seama ale elegantei regalitatii vieneze, infrumusetand nespus peisajul din preajma Palatului Schonbrunn, resedinta Habsburgilor pana in anul 1918. Daca urmeaza sa vizitezi taramuri austriece, fa o vizita si acestui complex in care arhitectura baroca poate fi admirata in toata splendoarea sa!

Te va incanta cu siguranta sa afli ca gradinile Schonbrunn sunt si cele pe teritoriul carora a fost amenajata prima gradina zoologica din lume, la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Palatul imperial Schonbrunn, intrat in patrimoniul UNESCO in urma cu aproximativ 8 ani, face parte dintr-un ansamblu care cuprinde un parc incantator cu fantani, statui si cladiri (orangeria, gradina zoologica etc.).

Gradinile baroce Schonbrunn

Amenajarea gradinilor Schonbrunn respecta intocmai arhitectura baroca a palatului, fiind ca o prelungire a decoratiunilor interioare din resedinta regala. Asa cum era de asteptat, imaginea generala a gradinilor exprima ideea de simetrie, prin aleile diagonale si ortogonale dispuse intr-o ordine si liniaritate perfecte.

Pana si straturile cu flori care pot fi admirate de la balcoanele palatului sunt amplasate simetric si echilibrat, delimitate de pietris fin. Celebra este Fantana lui Neptun, construita conform planurilor lui Johann Ferdinand Hetzendorf von Hohenberg. Statuile din jurul zeului marilor au fost sculptate de Wilhelm Beyer.

La poalele dealului Schonbrunn pot fi admirate ruinele romane, realizate astfel incat sa se apropie impresionant de mult de realitate. In secolul al XVIII-lea, astfel de replici de monumente istorice erau construite pentru impresia artistica deosebita.

Gradina privata, numita si gradina printului Rudolf, este amenajata si ea cu straturi formale de flori si gazduieste, pe timp de vara, expozitii fermecatoare de lamai.

O plimbare prin gradinile Schonbrunn este ca o calatorie inapoi in timp, in vremuri istorice, cand iubirea pentru frumos a regalitatii se putea observa cu ochiul liber in spatiile verzi amenajate.

Vizita la gradinile Schonbrunn

Intrarea in ansamblul Schonbrunn este permisa in fiecare zi, inclusiv de sarbatorile publice din Austria. Programul de vizitare este intre orele 8.30 si 17.30. Biletul de intrare pentru adulti costa 11,5 euro pentru un tur complet.

Sursa foto: planetware.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului