Gradini spectaculoase

#japonia #amenajare gradina #gradina zen #gradini spectaculoase #gradina ruoanji #paradis zen

Cele mai frumoase gradini: Ryoanji, paradisul zen al Japoniei

Tu stii unde se afla cel mai mare iaz dn secolul al XI-lea? Ai idee cum se numeste cea mai cunoscuta gradina Zen din Japonia? Ambele intrebari au acelasi raspuns: paradisul zen Ryoanji, situat in proximitatea templului cu acelasi nume.

Gradina Ryoanji impresioneaza prin simplitatea sa fascinanta. Cele 15 de roci dispuse in forma de dreptunghi, pe un pat de pietris alb imaculat, respecta regulile fundamentale ale filosofiei Zen. Gradina este demarcata de cateva ziduri joase si este amenajata astfel incat privitorii sa nu poata observa toate pietrele dintr-o singura privire, indiferent de unghiul din care admira peisajul.

Capodopera a culturii nipone

Vizitatorii care aleg sa isi cultive latura spirituala in gradina Ryoanji se asaza pur si simplu pe una din marginile sale, privesc rocile si mediteaza. In acest fel, se creeaza o atmosfera de reflectie, pace si contemplare, in care mintea se afla in comuniune deplina cu natura.

Gradina Ryoanji este considerata una dintre cele mai mari capodopere ale culturii nipone, avand in proximitate si un pavilion japonez cu camere tatami, picturi impresionante si alte mici oaze de verdeata perfecte pentru relaxare.

Suprafata gradinilor este de aproximativ 1000 de metri patrati. Modul de aranjare a nisipului si pietrelor imita oceanul si muntii, iar gardurile joase simbolizeaza insulele raspandite de-a lungul oceanului aflat in expansiune.

Desi gradina Ryoanji are un spatiu limitat, amenajarea sa confera vizitatorilor senzatia de infinit. Fiecare vizitator in parte are libertatea de a interpreta simbolistica acestei gradini speciale, cu o incarcatura energetica aparte.

Spatiul liber al gradinii, la fel ca tacerea, absoarbe intru totul mintea, o elibereaza de gandurile apasatoare si o ghideaza catre o intelegere superioara a lumii.

Templul si gradinile Ryoanji sunt incluse in Patrimoniul UNESCO, fiind clasificate drept unele dintre "cele mai frumoase si romantice gradini din lume".

Vizita la gradina Ryoanji

Taxa de intrare in gradina Ryoanji este de 500 de yeni (aproximativ 16 Ron). Programul de vizitare din luna martie pana in noiembrie este de la 8 la 17, iar in perioada decembrie-februarie, de la 8.30 pana la 16.30.

Surs foto: wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare