Gradini spectaculoase

#japonia #gradina #amenajare gradina #gradini spectaculoase #gradini impresionante #gradina ritsurin

Cele mai frumoase gradini: Ritsurin Garden, Japonia

"Crangul de aluni", traducerea denumirii Ritsurin, descrie perfect locul in care a fost amenajata gradina declarata astazi una dintre gradinile botanice traditionale ale Japoniei. Pentru amenajarea ei, lorzii locali au preluat munca initiatorului si au desavarsit-o pe parcursul a 100 de ani, transformand-o intr-o adevarata minune a naturii intrata in ingrijirea omului.

Traditie mostenita

Cel care a ales amplasamentul gradinii a fost lordul Ikoma Takatoshi, in urma cu aproximativ 400 de ani. Stapan al tinutului Takamatsu, acesta a decis sa infrumuseteze zona de la poalele muntilor Shiun, impanzita de iazuri si izvoare.

Astfel au aparut o casa a ceaiului, podete, temple, locuri de vanatoare, toate ridicate pe parcursul celor 125 de ani in care urmasii lui Ikoma Takatoshi au muncit pentru a perpetua si imbogati frumusetea acestui loc.

Sursa foto: setouchiexplorer.com

Impanzita de iazuri

Caracteristica Gradinii Ritsurin consta in numeroasele ape care izvorasc din muntii Shiun si formeaza helesteie in crangul alunilor din aceasta vale. Takatoshii si urmasii sai au amenajat doua iazuri decorative in sudul si in vestul Gradinii Ritsurin, dar si un lac special pentru vanatoarea de rate. Astazi aceasta activitate este interzisa, din 1953, guvernul japonez declarand Ritsurin Amplasament Protejat pentru Frumusetea Peisajului.

Sursa foto: wikimedia.org

Traseul de 2 ore

Vizitarea frumusetilor naturale ale Crangului de Aluni ii va lua oricarui vizitator cel putin doua ore. Frumusetea peisajului, numeroasele podete care trec de pe un mal pe celalalt al paraielor din zona si arhitectura tipica Japoniei Medievale, conservata cu religiozitate in Gradina Ritsurin, te va face sa iti incetinesti ritmul cu fiecare pas.

Sursa foto: adventuresuntold.com]]

Casa de ceai, punct de atractie

Printre punctele de atractie ale gradinii Ritsurin se numara casa de ceai si Hakomatsu, micutii pini taiati in forme geometrice cu precizia loviturii unui samurai. De altfel, modelul ikebana de aranjament al acestora este atat de elaborat, incat pana si acele pinilor sunt aranjate astfel incat sa dea conturul dorit.

Casa de ceai poarta numele de Pavilionul de Observare a Lunii si a fost mentinuta in stilul arhitectural tipic perioadei Edo.

Sursa foto: wmute2012.info

Surse foto: setouchiexplorer.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului