Gradini spectaculoase

#lake district #anglia #arbusti ornamentali #gradini spectaculoase #Levens Hall #gradinile Levens Hall

Cele mai frumoase gradini: Levens Hall din Marea Britanie, spectacolul verde al arbustilor ornamentali

Localizata in pitorescul Lake District din Anglia, Levens Hall se numara printre cele mai vechi gradini din lume care si-au pastrat designul initial. Acest loc spectaculos dateaza din anul 1694, reflectand curentul sfarsitului de secol XVII, de a sculpta arbusti ornamentali si arbori falnici in forme geometrice si abstracte.

Uriase specii de tisa (arbust rasinos care poate atinge peste 1000 de ani, cu frunze lungi si lemn pretios) si gardurii vii de stejar marcheaza perimetre verzi excelent intretinute, iar arborii tunsi cu varful in forma de palarie par sa se clatine pe un singur trunchi. Gradina Levens Hall din Marea Britanie detine si o livada, precum si plantatii extinse de jir si nuci.

Sculpturi unice din arbusti

Gradina originala Levens Hall a fost amenajata initial de francezul Guillaume Beaumont la sfarsitul secolului al XVII-lea, in stil baroc, prin sculptarea arbustilor in forme sferice, conice si cubice. In anul 1815, gardurile vii au fost remodelate in forme care au evoluat gradual in stilul victorian atat de admirat in zilele noastre.

Levens Hall gazduieste in prezent sculpturi fascinante din arbusti ornamentali care au peste 300 de ani vechime. Gradinarii au nevoie de o jumatate de an pentru toaletarea si intretinerea tufelor, pastrand intacta forma lor originala.

Great Umbrella este numele celui mai inalt copac din gradina Levens Hall. Dupa cum sugereaza si numele sau, arborele este sculptat in forma de umbrela si masoara 9 metri in inaltime. In zilele ploioase, vizitatorii se adapostesc sub coroana ampla, aceasta fiind una dintre experientele placute ale unei plimbari in acest paradis desprins parca din basme.

Gradina Levens Hall este o oaza de liniste incantatoare, langa intersectiile si strazile aglomerate ale Angliei.

Vizita la Levens Hall

Daca te gandesti sa vizitezi gradina Levens Hall, trebuie sa stii ca este deschisa publicului din aprilie pana in octombrie, de duminica pana joi (vineri si sambata vei gasi portile inchise).

Programul de vizitare este intre orele 10 si 17. Taxa de intrare pentru adulti este de aproximativ 10 euro si 20 de eurocenti (circa 45 de Ron), daca biletul este rezervat online. La intrare, un adult plateste aproximativ 65 de Ron.

Sursa foto: deviantart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare