Gradini spectaculoase

# Les Jardins Francais du Manoir D'Eyrignac #gradinini faimoase #gradini spectaculoase #gradini botanice #amenajare gradina #franta

Cele mai frumoase gradini: Les Jardins Francais du Manoir D'Eyrignac

O combinatie de stiluri peisagistice italiene si franceze a facut din Gradinile domeniului Eyrignac un loc de o frumusete aparte. Aflat inca in proprietatea descendentilor vechii familii nobiliare din Dordogne, gradinile sunt o adevarata atractie turistica a zonei.

Arta restaurata

Intregul parc poarta amprenta artei vechilor gradini infiintate in secolul al XVIII-lea de Louis-Antoine Gabriel de la Calprenède dupa un efort depus de tatal actualului mostenitor al domeniului. Parcul creat in urma cu trei secole a reprezentat o combinatie a stilului artistic folosit de peisagistii italieni si francezi. In secolul al XIX-lea, gradinile familiei Eyrignac au luat aspectul unui parc englezesc, dar in cele din urma au fost restaurate pentru a readuce urmele trecutului in zilele noastre.

Sursa foto: semitour.com

Sculpturi din plante

Farmecul intregului domeniu este dat de cele 10 hectare de gradini cu sculpturi din plante care imbratiseaza diverse forme. Jocul formelor verzi este combinat in mod placut cu bazine de apa care tradeaza inflenta stilului renascentist de amenajare a gradinilor. Arbustii topiari dau o caracteristica distincta gradinilor domeniului Eyrignac, bordurile in stil francez, camerele verzui si labirinturile create prin tunderea sub diverse forme a arbustilor ramanand in deplina consonanta cu stilul arhitectural al domeniului si cu cele 200 de hectare de natura salbatica care inconjoara aceste gradini.

Sursa foto: sarlat-tourisme.com

Un parc fermecator

Sursa foto: int.rendezvousenfrance.com

Clasata printre gradinile notabile ale Frantei, cea de pe domeniul Eyrignac inca cuprinde un pavilion, fantanile si bazinele originale din secolul al XVIII-lea. Sursa de apa este asigurata din cele sapte izvoare care dau viata nu doar gradinii renascentiste si celor 10 hectare de scuplturi vii, ci si unei gradini de trandafiri. Aleile flancate de majestuoase vase ceramice sau de piatra cu plante inflorite dau un farmec indescriptibil parcului facand din domeniul situat la cativa kilometri de oraselul Sarlat una dintre destinatiile turistice ale zonei.

Sursa foto: baguette.over-blog.net

Parcul este deschis pentru vizitatori tot timpul anului, tariful variind in functie de tipul de vizita, individuala sau in grup, de la 5 la 20 de euro. In interiorul domeniului, vizitatorii pot servi masa la restaurant sau se pot bucura de picnicurile organizate de proprietari cu diverse ocazii.


Sursa foto principala: wikimedia.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului