Gradini spectaculoase

#Gradinile Farnesiene roma #Gradinile Farnesiene #gradini spectaculoase #roma # gradini #gradina botanica

Cele mai frumoase gradini: Gradinile Farnesiene din Roma, un rai al portocalilor si chiparosilor

Gradinile Farnesiene din Roma sunt atat un obiectiv turistic important al orasului cat si un colt de liniste parfumat de portocali si chiparosi. Daca visezi la o plimbare intr-un cadru incarcat de istorie si vrei sa vizitezi Roma, nu rata acest mic colt de rai!

Istoric si atractii principale

Gradinile Farnesiene din Roma, numite oficial "Orti Farnesiani", au fost amenajate in urma cu cinci secole (in anul 1550) la cererea cardinalului Alessandro Farnese. Sunt pozitionate in nordul Dealului Palatine, unde cardinalul si-a stabilit locuinta de vara in secolul al XVI-lea.

Situate in proximitatea Arcului lui Titus, aceste gradini cu aer intim sunt adevarate oaze de calm si liniste. Cladirile cu statut de monumente istorice din Gradinile Farnesiene pot fi vazute din Forul Roman.

Scarile care duc catre gradini trec pe langa Pestera Nimfelor, o grota artificiala dedicata nimfelor padurii.

Cardinalul Alessandro Farnese a comandat plantarea in gradina a unor soiuri exotice unice, nemaivazute in acele vremuri pe taramuri italienesti. Alcovurile si grotele din gradina ar fi fost construite pentru adapostirea de caldura arzatoare a verii, insa judecand dupa modul de viata al cardinalului si apropiatilor sai, se speculeaza ca aceste constructii au gazduit de fapt petreceri desuete.

De-a lungul timpului, Gradinile Farnesiene s-au schimbat destul de mult. Pana si Napoleon al III-lea a intervenit in peisagistica acestui spatiu, dupa ce l-a cumparat de la Francis al II-lea, regele din Napoli, in anul 1861. Noua ani mai tarziu, proprietatea a ajuns in mainile guvernului italian.

In afara de monumentele istorice deosebite, turistii apreciaza si aleile umbroase, inconjurate de portocali si chiparosi frumos mirositori.

Vizita la Gradinile Farnesiene

Gradinile Farnesiene pot fi vizitate pe tot parcursul anului, conform urmatorului program:

  • aprilie - septembrie: 9-19;
  • restul anului: 9-15:30.


Biletul de intrare costa 8 euro pentru un adult si 4 euro pentru tinerii intre 18 si 24 de ani. Copiii beneficiaza de intrare gratuita!

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare