Gradini spectaculoase

Cele mai frumoase gradini: Gradina Kylemore Abbey, mandria victoriana a Irlandei

Irlanda a inceput sa se remarce ca o destinatie turistica populara in randul europenilor. Daca vrei sa te convingi de frumusetea taramului irlandez, ai grija sa treci in lista obiectivelor si Gradina Kylemore Abbe, amenajata in stil victorian si cu o atmosfera incarcata de istorie.

Incepand cu anul 1999, Gradina Kylemore Abbe a intrat intr-un proces complex de renovare, care continua si in ziua de azi. Obiectivul este sa isi recapete notorietatea de odinioara. Gradina delimitata de ziduri inalte gazduieste exclusiv plante care cresteau in epoca victoriana. Frumusetea acestui spatiu verde este data de proximitatea lui: muntii Connemara. Ierburile aromatice si legumele care cresc aici sunt folosite in restaurantele si ceainariile din Kylemore.

Gradina cu forme perfecte

Asa ar putea fi caracterizata Gradina Kylemore Abbe, plina de flori incantatoare, plante in ronduri bine conturate. Terenul de aproximativ 3 hectare a fost amenajat de peisagistul Mitchell Henry in aceeasi perioada in care a fost construit si Castelul Kylemore (1867-1871).

Kylemore Abbs a fost ultima gradina inconjurata de ziduri construita in epoca victoriana in Irlanda, frumusetea sa fiind comparata cu cea a faimoaselor Kew Gardens din Londra.

Impartita in doua zone principale de un izvor de munte natural, prima dintre acestea gazduieste ronduri de flori magnifice, sere si casutele gradinarilor, pe cand cea de-a doua este folosita pentru cultivarea legumelor.

Peisajul dramatic si imaginea iconica a castelului gotic ce se reflecta in lacul Connemara au atras faima tinutului Kylemore Abbey, cea mai importanta atractie turistica din vestul Irlandei. Calugaritele benedictine se ocupa de gestionarea proprietatii, invitand turistii sa simta pe pielea lor spiritul victorian, vizitand cladirile restaurate, manastirea gotica si casutele gradinarilor.

Vizitatorii Gradinii Kylemore Abbey se pot rasfata in ceainarii si restaurante care servesc feluri de mancare preparate de calugarite folosind legumele si ierburile aromatice crescute in gradina.

Program de vizitare si intrare

Poti vizita Gradina Kylemore Abbey in fiecare zi, in intervalul orar 9.30 - 4.30, cu exceptia perioadei 24-27 decembrie. Biletul de intrare costa 8 euro pentru un adult. Copiii mai mici de 10 ani pot intra gratuit, insotiti de parinti.

Sursa foto: kylemoreabbeytourism.ie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului