Cele mai frumoase gradini: Gradina Botanica din Atlanta, SUA

Gradini spectaculoase

#gradina botanica #sua #gradini spectaculoase #gradina botanica atlanta

Cele mai frumoase gradini: Gradina Botanica din Atlanta, SUA

La doar 38 de ani de cand si-a deschis portile catre publicul local si vizitatori, Gradina Botanica din Atlanta este o poveste vie a unor taramuri de basm. Si cum vorbim despre locul unde pragmatismul este la el acasa, pare normal ca oficialitatile sa transforme Gradina Botanica intr-o sursa nesecata de bani.

Comoara Atlantei

Si la propriu, si la figurat, Gradina Botanica din capitala Georgiei este o comoara a orasului. Cu peste 124 de specii de plante din regiune si un program amplu de salvare a plantelor pe cale de disparitie, gradina pare un loc de vis pentru cercetatori. Publicul larg are insa si alte motive de a ramane captiv ore in sir in paradisul verde al Atlantei.

Gradina Botanica are inclusiv o sectiune a plantelor comestibile cu o gradina de vara in care te poti delecta dupa pofta inimii cu delicioase exemplare culese chiar in prezenta ta! Bucatarii organizeaza inclusiv cursuri de gastronomie pentru amatori.

Pentru sarbatori, gradina este intotdeauna amenajata astfel incat sa ofere o imagine de vis atat copiilor si adultilor care ii trecut pragul.

Asaltata de gurmanzi

Nu doar iubitorii naturii fac popas in Gradina Botanica din Atlanta. Oferta administratorilor este atat de variata, incat gurmanzii sunt printre vizitatorii cel mai des intalniti. Blossom Garden Cafe si Snack-barul din apropierea sa sunt zone luate cu asalt de pofticiosi. Meniurile variate includ supe, deserturi, salate si sandwich-uri facute din ingrediente culese din gradina.

La snack-bar, pana si copiii pot savura fructe confiate, alune sau nuci culese din pomii adapostiti in incinta. Afluxul de vizitatori este atat de mare, incat s-a ajuns la un sistem de rezervari pentru a asigura accesul persoanelor venite din alte state.

Loc pentru toate varstele

Gandita astfel incat sa satisfaca si pretentiile unor botanisti de renume, dar si pe cele ale publicului larg, Gradina Botanica din capitala Georgiei este un loc preferat de localnicii de toate varstele. O expozitie permanenta a orhideelor, spectacole de lumini, expozitii de arta si cursuri interactive pentru vizitatori sunt ingredientele succesului.

Iar copiii nu pot fi decat entuzismati atunci cand in cursul unei excursii cu clasa se intalnesc cu aceste personaje de poveste.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului