Gradini spectaculoase

#amenajare gradina #gradini spectaculoase #gradina botanica denver

Cele mai frumoase gradini: Gradina Botanica Denver, paradis pentru toata familia!

Cand americanii isi pun in cap sa realizeze ceva, acesta nu poate iesi decat la dimensiuni grandioase! Este si cazul fericit al Gradinii Botanice din Denver aceasta fiind realizata ca un paradis verde dedicat tuturor membrilor unei familii. Intinsa pe 10 hectare, gradina din Denver are trei locatii distincte pentru a oferi sansa unei distractii dusa la maxim.

3 in 1, la nivel maxim

Cele trei locatii distincte ale Gradinii Botanice Denver duc la extrem ideea de amenajamente peisagistice diferite, numarul acestora ajungand in final la 41 de gradini cu tematici specifice. Printre acestea se numara: Acoperisul Verde, Gradina Romantica, poteca Pasarilor si a Albinelor si multe altele.

Sursa foto: evanleeh.blogspot.com

Raiul copiilor

Pentru copii, mai ales, gradina botanica este paradisul adus pe pamant. Locatia "Mordecai Children' Garden" ii primeste pe micuti intr-un decor de vis. Acestia pot sa invete cate in luna si in stele despre plantele adapostite in acest loc, dar mai ales sa observe cum plantele si animalele traiesc in pace in acelasi mediu pe Muntele Marmotelor.

Sursa foto: terradesignstudios.com

Alte atractii fermecatoare in lumea celor mici sunt: vanatoarea de gandaci din "Taramul de Sticla", un imens terrarium, povesti interactive si Iazul Pipsquead, unde pot observa cu atentie viata acvatica.

Dedicata florei montane

O parte din gradina este dedicata florei montane autohtone, in special celei din regiunea Muntilor Stancosi.

Sursa foto: wikimedia.org

Amplasata pe Muntele Goliat, zona ofera sansa amatorilor de drumetii de a se plimba pe cararile de munte in mijlocul unei gradini florale alpine.

Sursa foto: hardscaper.wordpress.com

Cea mai mare colectie

Gradina Botanica din Denver se mandreste cu cea mai completa colectie de plantye din zone montane si reci din intreaga America. In 1986, colectia a fost imbogatita cu mai multe sere care adapostesc plante din Westul salbatic si din zona mediteraneeana.

Una dintre zone a fost amenajata in stil tipic japonez, purtand numele Gradina Vantului si a Pinilor.

Sursa foto: wikimedia.org

Vedeta intr-un film

Bogatia peisajului a atras atentia cineastilor, Woody Allen folosind gradina botanica din Denver in filmul "Sleeper" din 1973. Evenimentele culturale nu se opresc insa aici. Numeroase concerte sunt sustinute de-a lungul fiecarei veri in amfiteatrul gradinii din York Street.

Sursa foto principala: prweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului