Gradini spectaculoase

#gradini spectaculoase #china #gradini China #gradinile suzhou

Cele mai frumoase gradini: fermecatoarele gradini artistice din Suzhou, China

Stiai ca orasul Suzhou din provincia Jiangsu, China, este comparat cu Paradisul, datorita gradinilor sale fermecatoare, desprinse parca din cele mai reusite tablouri menite sa redea frumusetea Raiului? In anul 1997, gradinile din aceasta regiune unica in lume au fost inscrise in patrimoniul UNESCO. Iata ce minuni ascunde acest colt de lume inconjurat de un aer boem, tipic asiatic!

Canalele artificiale din orasul Suzhou i-au adus acestuia denumirea de "Venetia Chinei". Gradinile si templele din regiune au fost construite in perioada dinastiilor Ming si Qing (secolele 14-20), o perioada de apogeu in inflorirea culturii si economiei feudale din Suzhou. Din cele peste 200 de gradini amenajate in zona, doar cateva zeci au mai fost pastrate pana in prezent.

Punctele principale de atractie in gradinile din Souzhou

Cea mai spectaculoasa gradina din Souzhou este Gradina Guvernatorului Umil, despre care se spune ca ar fi costat cat un vapor de argint pentru a fi construita. Vizitatorii se pot plimba pe cele 5 ha fara sa plateasca o taxa de intrare, nici macar in pavilionul in care a trait autorul Cao Xueqin, creatorul uneia dintre cele mai apreciate opere din literatura chineza, "Visul din pavilionul rosu".

In Gradina Guvernarii Stangace, se pot admira diverse constructii antice bine conservate, dispuse armonios printre verdeata pitoreasca, completata de gazon si conifere bine ingrijite. Foarte apreciate sunt cursurile de apa si micile lacuri cu acvarii.

In Gradina Wangshi, se pot vizita mai multe case care au avut rol de resedinta, care impresioneaza prin arhitectura lor aflata in deplina armonie cu peisajul verde care inspira caldura, ospitalitate si simplitate.

Gradina Liu se remarca prin placile de piatra, 300 la numar, incrustate in coridorul care leaga cele 4 parti ale gradinii. Acestea au gravate versuri si dedicatii realizate de mari caligrafi din istoria Chinei. In centru, se afla un lac de acumulare pitoresc, de unde se pot admira coline verzi, paduri dese si parauri limpezi.

Mai multe coline artificiale, minutios amplasate si inconjurate de superbe cursuri de apa, pot fi admirate in Gradina Huanxiu Shanzhuang.

Alte atractii ale Gradinilor din Souzhou

Nu doar peisajele si constructiile din gradinile Souzhou sunt fermecatoare. In timpul plimbarilor, vizitatorii pot asista la spectacole sustinute de artisti locali si pot achizitiona obiecte traditionale confectionate de mestesugarii care duc o viata boema in "Venetia Chinei".

Sursa foto: chinahotelsreservation.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului