Gradini spectaculoase

#gradinile castelului Alnwick #castelul Alnwick #Alnwick #amenajare gradina #gradini spectaculoase

Alnwick, taramul vrajitoarelor. Iata cum arata cea mai otravitoare gradina botanica din lume!

Amplasata chiar in curtea castelului Alnwick, devenit celebru dupa ce a fost folosit ca locatie a Scolii de Magie Hogwarts in seria de filme Harry Potter, Gradina Botanica Alnwick este un paradis verde cu un secret terifiant. In interiorul magnificului parc, o gradina a plantelor otravitoare adaposteste peste 100 de "ucigasi" cu frunze si petale.

O gradina renascuta din cenusa

Castelul Alnwick, casa a zeci de generatii de duci de Northumberland, a fost mereu inconjurat de gradini atragatoare, insa, de la sfarsitul secolului XIX si pana acum doua decenii, parcul a fost lasat de izbeliste. Jane Percy, ducesa de Northumberland este ceea care a trezit la viata, in 1997, gradina botanica de langa castel. Efortul financiar de refacere a imensului domeniu s-a ridicat la 42 de milioane de lire sterline.

Sursa foto: sarahsjoys.wordpress.com

Un decor original

Gradinile care compun parcul castelului sunt organizate in jurul unei impozante cascade si impododite cu porti decorative acoperite de vegetatie, arbusti topiari si alte elemente de decor menite sa taie respiratia vizitatorilor. In ultimul deceniu, gradina a cunoscut o dezvoltare remarcabila, zeci de cladiri destinate serviciilor fiind ridicate in interiorul acesteia.

Sursa foto: webburgr.com

Pavilionul gradinilor ornamentale poate adaposti 1000 de vizitatori fiind transformat intr-o expozitie permanenta dedicata florilor si plantelor decorative de gradina.

Sursa foto: bordersjourneys.co.uk

O cafenea-restaurant de 560 de metri patrati este construita sub forma unei gigantice casute in copac facand deliciul familiilor care viziteaza Gradina Botanica Alnwick. Este si ceai mai mare constructie de acest fel din lume.

Sursa foto: baldhiker.com

Gradina otravita

In incinta parcului, doua porti negre inspaimantatoare marcheaza trecerea in zona exponatelor otravitoare. 100 de specii de plante periculoase sunt cultivate aici, printre acestea numarandu-se: planta de ricin, nux vomica, din care se extrage stricnina, otravitorul salcam galben sau chiar plante de canabis, coca si mac pentru opium.

Sursa foto: biddenhamgardenersassociation.org.uk

Este cea mai mare colectie de plante otravitoare din lume, iar vizitatorii sunt avertizati sa nu atinga exponatele si nici sa nu inspire adanc mireasma degajata de florile acestora.

Sursa foto: fortytwotimes.com

Sursa foto principala: terrapapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare