Gradina de Craciun

#craciun #plante #brad

Doua plante care pot inlocui cu succes bradul de Craciun

Iti doresti ca anul acesta sa inlocuiesti traditionalul brad de Craciun cu o planta de care sa te bucuri mult timp de acum inainte? Avem pentru tine doua variante care sunt perfecte pentru perioada Sarbatorilor de Iarna. Iti dam doua indicii: unul este o planta aromatica, pe care o poti folosi si la preparatele culianre preferate. Cel de-al doilea este o planta decorativa, ce iti va aduce un plus de oxigen si culoare casei tale pe tot parcursul anului.

 

Ambele pot fi decorate asemeni unui brad de Craciun, insa dimensiunile lor sunt mult mai mici. 

1. Rozmarin

Rozmarinul este o planta aromatica ce poate fi folosita cu succes pe post de brad. Aceasta este vesnic verde, arata semeni bradului, insa are o aroma mult mai intensa. Poate fi crescuta su succes intr-un ghiveci. Il poti cumpara ca atare in aceasta perioada, din magazinele de specialitate. Daca vei dori sa il folosesti pe post de brad de Craciun si in anii urmatori va trebui sa il tunzi perioadic astfel incat sa nu-si piarda forma. Ramurile tunse le poti folosi in mancarurile favorite. Se potrivesc perfect alaturi de fripturi.

2. Picea abies

Nu vrei sa renunti la parfumul imbietor al coniferelor? Atunci acest arbust care poate fi crescut pe post de brad, intr-un ghiveci, este perfect pentru tine. In perioada Sarbatorilor de Iarna te va bucura cu aspectul si aroma sa, in timp ce in restul anului va aduce natura mai aproape de tine.

Este un arbust usor de impodobit si rezistent. Trebuie doar sa ai grija sa il transplantezi intr-un ghiveci mai mare, pe masura ce creste. 

Sursa foto: roanoke.com, royal-fleur.com, winterhill.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea