Gradina de Craciun

#decorare gradina #gradina craciun #gradina

Cum sa-ti decorezi gradina pentru Craciun

Sunt o multime de pregatiri de facut inainte de Craciun, de la stabilirea meniului, la goana dupa cadouri, cumparaturi si impodobirea bradului. Nu este de mirare ca, de cele mai multe ori, gradina ramane pe ultimul loc cand vine vorba de decorarea acesteia pentru Craciun. Descopera cateva idei simple si practice pentru decorarea gradinii de Craciun.

Ghirlanda cu mai multe straturi

O ghirlanda cu mai multe straturi va atrage privirile si admiratia oaspetilor tai, inca de cand pasesc pe usa. In plus aroma superba pe care ornamentul o va raspand in jurul sau nu face altceva decat sa faca si mai simtit spiritul Craciunului. Ghirlanda este usor de confectionat, ai nevoie doar de ramuri de cedru si crengi de vita de vie. Fa un manunchi de crengi de cedru proaspete si crengi de vita de vie si leaga-l cu o bucata de sarma de culoare verde. Repeta pana cand ghirlanda este suficient de lunga pentru a fi pusa pe tocul usii de la intrare. Pune buchetele impreuna intr-un model suprapus si prinde-le cu sarma verde. Adauga fructe uscate si conuri de brad pentru ca ghirlanda sa arate si mai festiv.

Ornament din seminte pentru pasari

Acest ornament in forma de pasare este impodobit atat de frumos chiar cu seminte pe care le mananca de obicei pasarile. Pentru a completa felul in care iti decorezi gradina pentru Craciun, poti cumpara si un asemenea ornament special, care are atat rol decorativ cat si unul practic. Va face ca gradina sa fie decorata frumos, dar va atrage si stricletii in curtea din spatele casei. Daca ai suficient talent si timp la dispozitie, poti confectiona chiar tu decoratiunea inedita.

Litere supradimensionate pentru usa de la intrare

Pentru ca sarbatoarea Craciunului este asteptata cu nerabdare de toata familia si pentru ca este un moment de bucurie, imparte si tu acest sentiment cu cei din jur aplicand pe usa de la intrare un mesaj specific Craciunului realizat din litere supradimensionate.

Ghivece galvanizate

Poti sa faci ca intrarea in casa sa arate cu totul deosebit de Craciun, folosind doar doua ghivece mari galvanizate si doi brazi mici naturali sau artificiali. Acestia vor flanca usa de la intrare, aducand un plus de eleganta decorului, inca de cand pasesti in casa. Impodobeste bradutii cu instalatii de lumini pentru a adauga si mai mult din stralucirea sarbatorii, decorului de la intrare.

Coronita din gheata

Aceasta coronita de gheata este o decoratiune pentru Craciun care va surprinde. Pentru ca tot ce este rece sau inghetat este ceva obisnuit in aceasta perioada din an, aceste coronite vor completa perfect decorul. Ornamentele inedite din gheata, cu aspect natural, se realizeaza punand in apa, la inghetat, merisoare, felii de mere si chiar cateva ace verzi de brad. Suspenda apoi aceste coronite inghetate in decorul de iarna din gradina ta.

Decor simplu de iarna

In cazul in care anul acesta ti-ai propus o schimbare si vrei sa renunti la traditionalele decoratiuni de Craciun in rosu si verde, mizeaza atunci pe simplitate. Un decor minimalist cu doar cateva elemente care sa aminteasca de aceasta sarbatoare poate fi dovada ca simplitatea este de cele mai multe ori sinonima cu eleganta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare