Gradina de Craciun

#ingrijire poinsettia #ingrijire craciunita #craciunita #poinsettia #plante de apartament #plante

Cum sa ingrijesti corect Poinsettia sau Craciunita, pentru a te bucura de frumusetea ei ani la rand

Ai primit cadou o Poinsettia si nu stii cum s-o ingrijesti? Este important sa stii ca nu sunt plante pretentioase si pot fi ingrijite usor. Trebuie doar sa stii cateva trucuri care le vor ajuta sa se dezvolte armonios.

 

Unde sa o amplasezi

Poinsettia, cunoscuta si ca Steaua Craciunului sau Craciunita, este foarte sensibila la mutari. Asadar, este foarte important sa te gandesti inca de la inceput unde o vei plasa. Daca o vei muta des, risti sa o pierzi.

Planta are nevoie de un loc luminos in timpul zilei, insa trebuie ferita de curentii de aer sau de caldura caloriferului. Nu amplasa niciodata Poinsettia langa geam, deoarece in zona geamului este intotdeauna mai rece. Poinsettia nu trebuie tinuta la temperaturi mai mici de 15 grade. Cel mai bine se dezvolta intr-o incapere unde temperatura este de aproximativ 18-20oC.

De cata apa are nevoie

In privinta udarii, Craciunita nu este deloc pretentioasa. Poate sta chiar si cateva zile fara apa, insa nu o lasa neudata mai mult de o saptamana, deoarece se va ofili. Este indicat sa adaugi zilnic cate putina apa sau o data la doua zile.

Nu uda planta in exces si nu ii pune apa in tavita ghiveciului deoarece radacinile acesteia vor putrezi.

Uda Craciunita cu apa la temperatura camerei, niciodata rece. Este de preferat sa lasi apa la decantat timp de o zi, inainte de a uda planta, pentru a se deduriza.

Cand se aplica ingrasamintele

Incepand cu luna septembrie, se poate aplica un ingrasamant care sa sporeasca rezistenta plantei pe durata sezonului rece si sa stimuleze colorarea frunzelor si inflorirea. Este indicat sa folosesti ingrasaminte care sa contina molibden. Lipsa acestuia ducand la degradare si la moartea plantei. Gasesti ingrasamintele necesare in farmaciile fitosantiare.

Atentie! Dupa trecerea perioadei de inflorire, Steaua Craciunului are nevoie de o perioada de repaus. Astfel, timp de doua luni udarile trebuie rarite. De asemenea, in aceasta perioada nu se mai adauga ingrasamant.

Tunde planta pentru a-i stimula cresterea

Este indicat ca primavara sa se efectueaze tunderea plantei, pentru a stimula cresterea si ramificarea. Daca vrei ca anul viitor sa te bucuri de o planta mai stufoasa si mai frunzoasa este indicat sa ii scurtezi lastarii. Daca nu ai posibilitatea de a o lasa la intuneric, pune peste aceasta o galeata sau un coif care sa impiedice trecerea luminii, dar in aelasi timp, sa nu striveasca planta.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea