Gradina de Craciun

#ingrijire poinsettia #ingrijire craciunita #craciunita #poinsettia

Cum sa ingrijesti corect Craciunita

Craciunita, cunoscuta si ca Poinsettia sau Steaua Craciunului este o floare superba de apartament. In aceasta perioada a anului, Poisettia este adesea daruita cadou sau cumparata pentru decorarea casei.

Poinsettia este insa o planta sensibila si are nevoie de ingrijiri speciale daca vrei sa te bucuri de frumusetea acesteia ani la rand.

Alege cu grija locul in care o vei amplasa

Craciunita este o planta foarte sensibila la mutari, dar si la curent. Asadar, este foarte important sa te gandesti inca de la inceput unde o vei tine. Daca o vei muta des, sau daca o tii in curent, risti sa o pierzi.

Tine cont ca Poinsettia are nevoie de lumina insa trebuie ferita de caldura caloriferului. Asadar, daca o asezi la fereastra, asigura-te ca o tii la distanta de calorifer.

Temperatura adecvata pentru Poinsettia

Poinsettia nu este o planta rezistenta la frig. Aceasta trebuie tinuta intr-o incapera calduroasa, deoarece nu rezista la temperaturi mai mici de 15 grade. Cel mai bine se dezvolta intr-o incapere unde temperatura este de 18-20oC.

Udarea Craciunitei

Craciunita nu necesita udari dese. Aceasta poate sta zile intregi fara apa, insa nu o lasa fara apa mai mult de cinci zile, deoarece se va ofili. Adauga-i cate putina apa o data la doua-trei zile.

Atentie! Nu uda planta in exces si nu ii pune apa in tavita ghiveciului deoarece radacinile acesteia vor putrezi rapid.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului