Gradina de Craciun

#casa craciun #craciun #decorare casa #casa

Cum sa decorezi casa de Craciun cu ajutorul florilor

Lumineaza-ti casa si spiritul cu decoratiile de Craciun si include aici si florile! Iata cateva idei din care te poti inspira pentru a obtine tot ce este mai frumos si mai festiv pentru casa ta in acest sezon de sarbatoare.

Orhidee sau bijuteriile iernii

 

Orhideele sunt superbe, adevarate regine in lumea plantelor, vesnic frumoase si pline de flori suave si delicate. Foloseste-le acum pentru a aduce feeria sarbatorilor in casa ta. O vaza piedestral din sticla umpluta cu ornamente va pune acest cadou inflorit in cea mai frumoasa lumina, starnind bucurie pe tot parcursul sarbatorilor.

Pentru a te bucura de florile orhideei pe o durata de cateva saptamani sau luni, aseaza-le sub lumina indirecta a soarelui, cum ar fi o fereastra orientata spre sud sau foloseste o perdea care filtreaza lumina. Fereste-o de curentul rece si de caldura uscata. Ea are nevoie sa fie udata doar o data pe saptamana, iar atunci se recomanda sa scufunzi ghiveciul intr-un vas cu apa, sa il lasi acolo cateva minute si apoi sa il scurgi foarte bine. Nu trebuie sa ramana apa in farfuria orhideei.

Adauga note argintii

 

Ornamentele argintii stralucitoare sunt decorul perfect pentru prezentarea florilor albe din ghivece, cum ar fi aceste ciclamen, steaua din Betleem sau kalanchoe. Vopseste ghivecele cu un vopsea pulverizanta argintie, aduna la baza florilor sau in boluri pe langa flori bile decorative argintii si orice alte elemente decorative argintii pe care le mai poti gasi. Creeaza astfel un coltisor festiv cu flori albe, frumos puse in valoare de decoratiile scantaietoare. Oaspetii tai vor fi incantati de acest aranjament festiv, delicat, pur si suav.

Arbusti inalti

 

Aceasta azalee Keepsake este o adevarata coloana de puritate si onestitate. Ea a fost inspirat pusa in valoare de ghivecele albe, extrem de simple. Arbustii sub forma de copac le fac plante minunate de terasa sau de interior. Iubesc soarele si vor arata minunat in perioada sarbatorilor. Azaleele se dezvolta excelent in interior si, daca sunt bine ingrijite, iti vor infrumuseta casa pentru multi ani de zile. Este o planta care are nevoie sa fie ferita de razele directe ale soarelui, simtindu-se mult mai bine in locurile semiumbrite sau umbrite.

Hibiscus

 

Hibiscusul cunoscut si ca trandafirul japonez are flori mari, uimitoare. El se simte minunat atat in interior, cat si in exterior, supravietuind temperaturilor scazute doar daca este adus in casa de la inceputul toamnei si pana la sfarsitul primavarii. Pune-ti in valoare hibiscusul cu cateva decoratii inspirate de Craciun cum ar fi conurile de brad si crengutele verzi legate in jurul ghiveciului. Nu uita de panglica rosie festiva, specifica sarbatorilor de iarna. Hibiscusul tau va arata fascinant!

Decoreaza ghiveciul

 

Poinsettia, sau steaua Craciunului, este de departe vedeta sarbatorilor de iarna. Este cadoul ideal in aceasta perioada si, totodata, decorul minunat pentru orice interior sau masa festiva. Sporeste-i farmecul decorand ghiveciul cu hartie subtire, roz sau rosie, usor de modelat. Este suficient sa o asezi bine in jurul ghiveciului si apoi sa o fixezi cu o panglica din satin rosu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului