Gradina de Craciun

#amenajarea casei #plante de apartament #craciun #flori #decor #ghivece # ghivece iarna #decorul casei craciun

Cum decorezi plantele de apartament pentru sarbatorile de iarna

Nu peste mult timp vor veni sarbatorile de iarna, cea mai asteptata perioada a anului, cand casa se imbraca in haine festive si devine un taram de basm. Bradul de Craciun este cea mai somptuoasa dovada a sosirii sarbatorilor, dar sa stii ca poti aduce spiritul acestor momente magice si in alt mod. De exemplu, plantele de apartament merita si ele sa se alinieze decorului festiv, deoarece altfel risca sa se piarda in umbra celorlalte ornamente stralucitoare.

Vrei sa-ti decorezi plantele de apartament, dar nu stii cum sa faci acest lucru? Iata cateva idei care te vor inspira!

1. Asaza florile in ghivece argintii

Argintiul este una dintre nuantele specifice sarbatorilor de iarna, iar alaturi de verdele crud al frunzelor naturale va crea un melanj cromatic desavarsit. Cauta in magazine ghivece argintii usor mai mari decat cele in care cresc acum plantele tale, apoi pur si simplu asaza vechiul ghiveci in cel nou. Dupa sarbatori, poti pastra ghiveciul argintiul pentru sarbatorile de anul viitor.



2. Acopera ghivecele cu crengute de brad

Cu siguranta dupa ce impodobesti bradul iti vor ramane cateva crengute nefolosite. Taie-le si uneste-le intr-o coronita pe care mai apoi o fixezi in jurul ghivecelor cu flori.



3. Umple vazele cu globuri mici si colorate

Daca ai plante pe care le tii in vaze cu apa, cum este lucky bamboo sau orhideea, poti umple recipientele cu globuri mici, sclipitoare si colorate. Cine si-ar putea lua ochii de la o asemenea frumusete?



4. Orneaza arbustii pitici cu decoratiuni usoare

Daca ai arbusti pitici in casa, nu ii lasa golasi de sarbatori. Cauta cele mai usoare decoratiuni pe care le ai in casa si agata-le pe crengi sau decupeaza diferite forme din hartie si asaza-le cu grija din loc in loc.



5. Imbraca ghivecele in haine de iarna

Ghivecele in care cresc frumoasele Poinsettia sau oricare alte plante de interior pot fi decorate cu materiale care amintesc de anotimpul alb. De exemplu, poti prinde in jurul ghiveciului blanita moale sau poti imbraca intreg ghiveciul in material tip tartan.



Sursa foto: bhg.com, homedit.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului