Gradina de Craciun

# iluminare exterioara #sfaturi

8 sfaturi pentru iluminarea exterioara de Craciun

 

 

Iluminatul exterior de Craciun a devenit o traditie, care iti inveseleste noptile lungi de iarna. Daca vrei ca balconul, casa sau gradina ta sa imbrace haine de sarbatoare, trebuie sa stii ca sunt unele lucruri de care are fi bine sa tii cont. De exemplu, sa te gandesti daca decoratiunile luminoase pe care le folosesti de Craciun se potrivesc decorului general al zonei in care locuiesti. Sau sa fie montate corect si, de preferat sa nu consume multa energie.

Ghirlande, plase de luminite si felinare

Ghirlandele luminoase, plaselele de luminite sunt cea mai simpla si placuta modalitate de a da farmec exteriorului casei tale. Este simplu sa obtii un efect interesant cu ghirlande si plase de luminite, pentru ca le poti infasura in jurul pomilor si plantelor din ghivece, pana la stalpi de sustinere sau balustrade. Daca vrei sa obtii un efect care sa uimeasca, combina ghirlande cu luminite mici, infasurate pe pomi sau tufisuri, cu ghirlande in forma de turturi.

Chiar daca nu ai gradina, iar balconul este mic poti sa amenajezi acest spatiu ca intr-o poveste, iluminat cu mici luminite infasurate pe balustrada sau pe un ghiveci cu flori rezistente la frig.

O alta varianta de a ilumina zona exterioara a casei o reprezinta felinarele. Sunt potrivite fie langa usa de la intrare, fie pe balcon. Tine minte ca felinarele trebuie sa stea pe o suprafata dreapta si sigura, mai la adapost, pentru a nu fi daramate in eventualitatea in care bate vantul.

Foloseste numai luminite sau instalatii de lumini concepute pentru exterior

Instalatiile trebuie sa fie special concepute pentru mediul de afara, deoarece umiditatea ridicata poate sa penetreze instalatia si sa cauzeze un scurt-circuit. Instalatiile pentru exterior sunt mai rezistente si fac fata frigului, umezelii, inghetului sau vantului. Iar lucrul acesta este specificat pe cutie.

9 sfaturi pentru decorarea cu lumini exterioare

1. Inainte de a achizitiona o instalatie de lumini, vrifica intotdeauna daca este conceputa pentru exterior si daca are pe ambalaj marca CE.

2. Verifica ce culoare au becurile aprinse inainte de a decide sa achizitionezi produsul.

3. Un cablu de alimentare cu 3 pinuri este mai sigur decat unul obisnuit.

4. Verifica daca intrerupatorul HFI/HPFI este potrivit pentru instalatia de lumini, inainte de a o baga in priza.

5. Daca folosesti un prelungitor sau un transformator, conexiunile trebuie sa fie sigilate inainte de a pune in functiune luminitele pentru exterior. Astfel nu vei avea un scurt-circuit in cazul in care ploua sau ninge.

6. Evita sa treci cablul de alimentare prin usa sau fereastra, pentru a nu se eroda si strica.

7. Economiseste energie si salveaza bani folosind becuri LED si o instalatie cu timer, care va opri instalatia automat in acele momente ale zilei in care nu e nevoie de ea.

8. Dupa ce dai jos instalatiile decorative depoziteaza-le intr-un loc uscat, ferit de umezeala, de preferat in ambalajul original, care ii ofera o protectie optima.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea