Gradina de Craciun

#plante #plante de apartament #craciun #plante craciun

6 plante asociate cu sarbatoarea Craciunului

Craciunul, una dintre cele mai importante sarbatori religioase, este celebrat an de an nu doar prin colinde si voie buna, ci si prin anumite simboluri specifice: cozonaci, clinchete de clopotei, miros de portocale, brad impodobit, masa in familie si chiar plante. Unele plante de apartament si de exterior sunt asociate negresit cu Craciunul, iar in aceasta perioada a anului sunt mai cautate ca niciodata.


1. Vascul

Vascul este una dintre cele mai indragite plante ale Craciunului. Chiar daca ajunge in casa ta sub forma de crenguta, trebuie sa stii ca el simbolizeaza biruinta vietii si este considerat aducator de noroc, mai ales in dragoste. Superstitia spune ca de Craciun trebuie sa ai macar o crenguta de vasc in casa, pentru a atrage prosperitatea si a avea un an nou mai bun.

Citeste si: Legende despre vasc

Sursa foto: wikimedia.org


2. Ilexul

Ilexul este o alta planta asociata sarbatorii Craciunului. Frunzele verzi si bobitele rosii sunt folosite adesea in decoratiuni pentru sarbatorile de iarna, mai ales in coronitele pentru usi. Nu se stie cu exactitate cum a ajuns Ilexul sa fie asociat cu Craciunul, dar totul pare sa fi inceput inainte de perioada crestinatatii.



Sursa foto: wikimedia.org


3. Schlumbergera sau Cactusul de Craciun

Cactusul de Craciun nu mai are nevoie de nicio prezentare, numele sau fiind asociat intr-un mod evident cu sarbatoarea Nasterii Domnului. Cactusul de Craciun infloreste in lunile de iarna, chiar in preajma sarbatorilor, daca este ingrijit cu atentie si nu este mutat de la locul lui.

Citeste si: Cactusul de Craciun: este sau nu o planta otravitoare?



Sursa foto: givingplants.com


4. Erica canaliculata sau Iarba neagra de Craciun

Iarba neagra de Craciun este o alta planta asociata acestei sarbatori grandioase, dar nu este atat de populara precum plantele precedente. Iarba neagra de Craciun infloreste iarna, iar florile sunt mici, albe sau rozalii, iar in centru au un punct negru. Poti cultiva aceasta planta in gradina, dar o poti ingriji si in casa.



Sursa foto: tienda.delsueve.com


5. Sedum rubrotinctum

Sedum rubrotinctum sau Veselia Craciunului este o planta suculenta foarte indragita in America. Frunzele verzi incep sa capete nuante rosiatice atunci cand sunt planta este asezata la lumina naturala.



Sursa foto: worldofsucculents.com


6. Poinsettia sau Steaua Craciunului

Cum am putea face un top al plantelor asociate Craciunului fara sa amintim de celebra Poinsettia sau Steaua Craciunului. De o frumusete fara seaman, Poinsettia este cea mai indragita planta de Craciun si poti afla cateva lucruri inedite despre ea.

Citeste si: Afla cum sa ingrijesti si sa folosesti Craciunita (Poinsettia) in decorul de sarbatori




Sursa foto: mmirajes.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea